Het was best druk op het grasveld tussen basisscholen De Kreek en Lodijke.

Ruim honderd kinderen stonden vol enthousiasme al op hun benen te huppelen toen de aftrap werd gegeven door iemand van Natuurpodium. Deze schoonmaakactie stond geheel in het teken van World Cleanup Day, een wereldwijd initiatief om te beginnen met de schoonmaak van wat wij als mensen allemaal aan vuil laten slingeren.

Wethouder van der Velden was aanwezig en hield een leuke quiz. Bij elke van de zes vragen over milieuweetjes gaf hij drie antwoorden. De leerlingen moesten zich dan bij een plaats op het veld melden, waarna ze het antwoord kregen. Op deze speelse manier komen er toch wat feitjes tussen de oren, waardoor de kinderen al beginnen met nadenken over milieuzaken; bewustwording dus.

Hierna liep men door naar de nabijgelegen watergang, waar de twee directeuren in een bootje al waren begonnen met het verzamelen van gedumpt afval. Volop hilariteit toen een van die directeuren in een poging een fietsje boven water te krijgen, zelf overboord kieperde. Maar hij hield stug vol en even later kwam het vehikel uit het water. Het was het startsein voor de kinderen zelf om aan de slag te gaan. Verdeeld in groepjes trokken ze de wijk in om al het vuil op te ruimen.