Afgelopen zaterdagavond vond de 1e editie van PopMonument Willemstad plaats tijdens de Vestingstedendagen in Willemstad.

Waarbij overdag het massaal toegestroomde publiek kon genieten van demonstraties en bijzondere expedities samen met stadsgidsen, stond ’s avonds muziek in de spotlight. 

Bezoekers genoten van optredens van onder andere Janne Schra en Bony King of Nowhere in de Koepelkerk, broeder Dieleman in het Oude Raadhuis en KIEFF in het Kruithuis. Wie geluk had kreeg zelfs een één-op-één concert van singer-songwriter Eva van Pelt in de Vuurtoren van Willemstad die voor deze gelegenheid speciaal belicht was en zelfs weer even licht uitstraalde. Iguana Death Cult, opgericht in Willemstad, gaf het festival een energiek slotakkoord.

PopMonument kent haar oorsprong in Bergen op Zoom en verbindt popmuziek met erfgoed. De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste uitstapje van het festival naar Willemstad. Marketing Coördinator Joep Gudde: “Met meer dan 500 bezoekers zijn wij dik tevreden. Ook hebben wij enorm gemazzeld met het weer. Alle dagen hiervoor heeft het erg veel geregend en vandaag is het helemaal droog.”

Initiator Gert-Jan de Koster: “Ik heb enorm genoten van het publiek en de contrastwerking van emoties en energie tussen de verschillende muzikanten, muziekstijlen en locaties. Gezien de vele reacties  die ik heb mogen ontvangen, is het echt waanzinnig leuk om te horen dat de PopMonument-gedachte is aangeslagen. 25 jaar na Rock du Bastion is het mooi dat ik dit kon organiseren, nu in een andere rol als bestuurlid. Het is niet uitgesloten dat PopMonument nog een keer terugkomt naar het vestingstadje.”

PopMonument werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Moerdijk, Vestingstedendagen Willemstad, VVV Moerdijk, Toeristisch Fonds Moerdijk, Stichting Promotie Willemstad, Stichting Cultuur Moerdijk, Port of Moerdijk, Fonds Podium Kunsten, Kunstloc Brabant, Mastboom Brosens, Prins Bernard Cultuurfonds, Poppodium Gebouw-T, deelnemende locaties, horeca, alle artiesten, stadsgidsen en (vrijwillige) medewerkers.