Het is de titel van The MusiCompany te Bergen op Zoom.

Theater De Maagd is het passelijke podium voor een dergelijke voorstelling. Met Grease als vorige voorstelling had TMC de lat al behoorlijk hoog gelegd qua entertainment. Met de huidige opvoering laat de club mensen zien dat ze de uitdaging aangaan om verder te groeien. Deze musical gaat een stuk verder dan dans & zang en vraagt van de spelers heel wat qua rollenspel.

Jan Dua heeft met zijn debuut-regie-beurt een aardige taak voor zijn kiezen gekregen. Qua spel eist deze musical uit 1961 nogal wat. Dat was ook te merken toen ik voor aanvang van de generale repetitie al aanwezig was. De sfeer was ernstig en er werden nog allerlei puntjes op de i gezet. Dat de techniek niet helemaal wilde meewerken droeg bij aan een ietwat zenuwachtige sfeer voor aanvang. Maar toen het doek opging, was er van zenuwen niets meer te bekennen. Deze musical is snel en ieder zit perfect in zijn of haar rol. Bij vorige uitvoeringen in dit theater, vielen er altijd wel een paar mensen op. Nu vind ik het geheel erg sterk. de scéne wisselingen zijn erg snel, kordaat en dat maakt deze musical flitsend snel. Hoe iemand in de bedrijfsladder opklimt, wordt nauwgezet stap voor stap in beeld gebracht. 

Het grote bedrijf, met de snelle business jongens, de soms jolige secretaressen, de postkamer, de overspelige directeur. Het komt allemaal voorbij, met een knipoog. Dat maakt deze snelle musical ook aangenaam om te aanschouwen. De achterbakse jongetjes, de hitsige meid, de harde werkers en de serieuze zoektocht naar de ware liefde, dit alles in een musical die aan je voorbij raast.

Met deze uitvoering zet The MusiCompany zich wederom op de kaart. Het blijft een feest om de uitvoeringen van deze club mensen bij te wonen. Toppertje weer!!