Arie Haasnoot wist ons het volgende bericht te brengen

Graag breng ik bij u onder de aandacht het door mij geschreven boek “De hemel onder onze voeten”, dat zeer onlangs van de drukker is gekomen. Samen met mijn vrouw Johanna Jacobs heb ik in 2018 te voet een pelgrimstocht gemaakt van Canterbury naar Rome. Aan de hand van de onderweg geschreven blogs heb ik een boek uitgegeven over onze belevenissen. Mogelijk is dit voor u interessant. Zie ook bijgevoegde samenvatting en de volgende link: https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-hemel-onder-onze-voeten/34973

Wat is de verbinding met Bergen op Zoom zult u zich afvragen. Johanna Jacobs en ik wonen in Putte, gemeente Woensdrecht, en zijn in ons werkzame leven en in onze vrije tijd actief (geweest) in Bergen op Zoom. Ik was er gemeentesecretaris van 2004 – 2009 en ik ben er als vrijwilliger actief in de protestantse gemeente. Johanna Jacobs is vanaf het begin van de negentiger jaren tot haar pensioen in 2017 (hoofd)conservator geweest van het Markiezenhof, en is in velerlei verbanden actief op het gebied van kunst en cultuur in de lokale samenleving. 

 

 

20 mei - 31 augustus 2018: Canterbury - Rome

 

"Heaven is under our feet as well as over our heads" (David Henri Thoreau)

 

Te voet op weg gaan van Canterbury naar Rome, daarmee gaat voor Johanna Jacobs en Arie Haasnoot een droom in vervulling! Samen gaan ze de fysieke uitdaging aan van een tocht over bijna 2.000 kilometer, zonder te weten of zij Rome zullen halen. Onderweg willen zij genieten van cultuur en landschap. Zij zien uit naar verrijkende en ver reikende ontmoetingen. En natuurlijk betekent pelgrimeren voor hen ook een spirituele ervaring, in contact met Schepping en Schepper. Kortom, een avontuur hopen ze te beleven, waarin ze als toegift ook zichzelf en elkaar nader leren kennen!

De Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer is een verhalenboek uit de veertiende eeuw. Pelgrims onderweg naar het toenmalige graf van Thomas Beckett in de kathedraal van Canterbury vertelden elkaar onderweg verhalen. Johanna en Arie, als pelgrims onderweg van Canterbury naar het graf van Petrus in de Sint Pieter te Rome, delen graag op eigentijdse wijze hun reisverhalen met wie virtueel met hen mee wil reizen. Zij wensen je een goede reis met de Canterbury - Rome Blogs!

 

Johanna Jacobs en Arie Haasnoot zijn jonge pensionado's die nog van alles uit het leven willen halen. Gezonde geesten in een gezond lichaam! Daarom houden ze, behalve van gezelligheid, ook van bewegen. Zij maken samen vele (lange) wandelingen. Al meer dan tien jaar maken zij wekelijks eendaagse wandelingen, en besteden ze hun vakanties aan meerdaagse wandeltochten. Het onderweg ontmoeten van andere mensen en het ontdekken van verbindingen qua cultuur, religie en kunst, levert hen daarbij steeds weer nieuwe verrassingen op.