Marc Kerkhofs werd eind 2017 uitverkozen tot 1 van 10 Nederlandstalige talentvolle schrijvers.

Het was zijn boek “Beet” dat tot deze keuze leidde. Deze fantasy-thriller bood niet alleen allerlei fascinerende plotwendingen, het was ook zeker het taalgebruik dat opviel.

 

“Schrijven is ademen. Zonder stik ik dus …” is een uitspraak van deze Vlaamse auteur. Geboren als hij is in Dilsen-Stokkem, woont hij momenteel onder de rook van Antwerpen in Edegem. Soms komt een ongemak met een voordeel. Het bracht Marc de motivatie om op zijn vijftigste helemaal te gaan voor zijn allergrootste liefde: het schrijven. Winnaar van schrijfwedstrijden, schrijver van artikelen voor tijdschriften, auteur van korte verhalen en boeken, met een speelse uitstap tot gedichten, is deze sympathieke Vlaming duidelijk bezig de Nederlandstalige lezersmarkt te veroveren.

 

Het is eigenlijk onzinnig om Marc te vragen waarom dit boek eigenlijk geschreven is: ‘Dat is hetzelfde als vragen: waarom adem je, waarom eet je, waarom regent het? Zoals een schilder de drang voelt te schilderen, schilder ik met woorden door de dag. Zoals een wolk zijn lading lost, zo bestaat mijn leven uit schrijven. Er is geen waarom. Er is. Punt.’

 

Als je de Vlaming vraagt naar zijn inspiratie, kijkt hij ietwat vreemd op. Voor hem is het eigenlijk een onvoorspelbaar fenomeen, of zoals hij het verwoordt: ‘Inspiratie is een raar beestje. Eigenlijk heeft het wat van een kat: eigenzinnig en wispelturig. Als je een kat roept, komt ze niet. Ben je er niet op bedacht, dan springt ze in je nek. Inspiratie laat zich niet vangen. Ik ga gewoon aan het werk elke dag. Ik heb ondervonden dat wanneer je iets negeert, het vanzelf om aandacht komt hengelen ;-)’

 

Het is het antwoord van een schrijver die elke keer weer zijn lezers meeneemt in een avontuur waaraan niet te ontkomen valt. De wijze van schrijven, het woordgebruik en de spitsvondige plotwendingen maken dat je compleet in het verhaal gezogen wordt. Dat is dan ook precies wat de lezer van zijn nieuwe boek mag verwachten. 

 

Zaterdag 14 december aanstaande zal Marc zijn nieuwste pennenvrucht “Op een na de mooiste” presenteren. De schrijvende pers en het lezerspubliek zijn van harte welkom. Er zijn sprekers en ook is er gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van Marcs nieuwste boek te bemachtigen. 

 

 

Specifieke data:

Adres: Schenklokaal Prins Heerlijk

Grote Markt 34 te Bergen op Zoom

Inloop: 15:30 uur

Aanvang: 16:00 uur

Duur programma: ± 1.5 uur

Datum: Zaterdag 14 december

 

 

 

 

 

Korte biografie

Marc Kerkhofs. In 1964 geboren in het Belgisch-Limburgse Dilsen. Vanuit een eeuwig latente onrust verhuisd via Hasselt naar Antwerpen om neer te dwarrelen in het rustige Edegem met zijn gade. Een kleine greep uit de verschillende beroepen: slager, technieker, pc-techneut. Sinds 2015 fulltime schrijver in de breedste zin van het woord. Compleet met redactiewerk, het editen van boekentrailers tot het schrijven van de muziek. Met volle goesting. 

OP EEN NA DE MOOISTE     Marc Kerkhofs

Het rustige, eentonige leven van Michel vertoont deining wanneer zijn dochter hem wil koppelen aan haar collega Anja, die onlangs weduwe werd. Om de lieve vrede te bewaren en om te bewijzen dat hij over zijn scheiding met Eva heen is, gaat hij een avondje uit met Anja, zich afvragend wat zijn dochter bezielt hem op te schepen met de aardrijkskundelerares. Anja blijkt echter over onverhoedse troeven te beschikken. En wat is dat toch met de zwangere, bedeesde buurvrouw Sylvie die de dorpskerk platloopt?

Op een na de mooiste is het eerlijke en amusante verhaal van een man die zich staande probeert te houden tussen een liefhebbende dochter, een stoïcijnse weduwe en een religieuze fanate. Doorheen het verhaal meanderen dood en geboorte, halsstarrigheid en het schoorvoetend toegeven aan opdringerig zelfinzicht.