Samen een woning bouwen op het terrein van de voormalige Cort Heyligerskazerne?

Dat is het doel van Collectief de Compagnie, een stichting zonder winstoogmerk met als doel kazernegebouw D tot woongebouw te ontwikkelen. De stichting is op zoek naar enthousiaste en actieve deelnemers die er hun droomwoning willen realiseren. Op 18 december om 20.00 vindteen informatieavond voor geïnteresseerden plaats in partycentrum Rozenoord. De toegang is gratis, de mogelijkheden enorm.

 

De opzet van het project is simpel. Als deelnemer aan het project ga je, samen met de andere betrokkenen, aan de slag met het omvormen van de huidige kazerne tot een mooie, gezamenlijke woonplek.  Deze werkwijze heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap oftewel CPO. Iedere deelnemer is één van de opdrachtgevers en heeft evenveel zeggenschap. Samen vormen zij de stichting.

 

Samen

Gezamenlijk wordt er beslist over gemeenschappelijke ruimtes en de indeling van het gebouw. Over de eigen woonruimte beslist iedere deelnemer natuurlijk zelf. Zo heb je optimaal zeggenschap over de inrichting van de woning binnen een budget dat bij je past. Op deze manier ligt jouw droomhuis meer binnen handbereik dan je denkt!

 

Ruimte

De ontwikkeling van het kazernegebouw vindt plaats in een mooie, groene, historische omgeving dicht bij de stad. Het voormalig slaapcomplex van de militaire kazerne heeft een oppervlak van ruim 2000 m2 verdeeld over drie bouwlagen waarvan de bovenste onder een prachtige kap gelegen is. In het gebouw is er ruimte voor twaalf royale appartementen van 75 tot 160 vierkante meter.

 

Gezamenlijk

Naast de privéruimtes biedt het gebouw plaats voor diverse gezamenlijke voorzieningen, zoals een multifunctionele ruimte en een logeerstudio. Dit alles gelegen in een groen, dynamisch gebied dat volop in ontwikkeling is. Zo wordt onder andere een nieuwe woonvoorziening in Gebouw C van het kazerneterrein gerealiseerd en komt er nieuwbouw rond de voormalige appèlplaats. Al aanwezig zijn gezondheidscentrum de Poort en het Adrianohuis.  Als deelnemer in het project heb je niet alleen medezeggenschap over de indeling en voorzieningen in het gebouw, maar ook over het direct omliggende buitengebied.  

 

Professioneel

Bouwen met CPO betekent dat je jouw droomwoning kunt realiseren, terwijl je veel van de ingewikkelde beslissingen deelt met je mede-ontwikkelaars onder professionele begeleiding van BIEB -projectbegeleiding- en Architecten Alliantie. De verwachting is dat het gebouw na ongeveer twee jaar gebruiksklaar kan zijn!

 

De informatieavond over het project in het voormalige kazernegebouw vindt plaats 

op woensdag 18 december om 20.00 uur en het officiële gedeelte, met een presentatie, start om 20.30. Hierna is er gelegenheid om vragen te stellen. Geïnteresseerden in het project, maar ook ieder ander die nieuwsgierig is, zijn van harte welkom.  Locatie partycentrum Rozenoord, Beukenlaan 14 te Bergen op Zoom. CPOdecompagnie.nl

 

Contact CPO: 

Jovita Dorigo, Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., m. 06621248400