De raad is de schaamte voorbij door met 50% de toeristenbelasting te verhogen.

De Raad is los gezongen van de rest van de maatschappij die gelukkig nog wel weet wat schaamte is.  

De enige partij die het volledig met de ondernemers eens was, is D66 en Thierry  de Heer, fractievoorzitter van D66 heeft alle zeilen bijgezet om het tegen te houden en het pas met ingang van 2021 te laten ingaan. Hij kwam met een initiatief voorstel om het besluit in te trekken en om het vooraf beter te communiceren met de ondernemers. Helaas de overige partijen vermeldden dat zij met pijn in hun hart hebben besloten dat het echt moet want er is een begrotings te kort van bijna 2 miljoen. De toeristenbelasting wordt gebruikt voor algemene middelen en is inderdaad ook nodig om de gaten te vullen. Verder wordt het voornamelijk gebruikt voor fietspaden en fietsevenementen.  

Op 22 november werd er pas aan de ondernemers medegedeeld dat er 50% verhoging komt.  De folder waren al gedrukt, de websites al bijgewerkt, met de klanten zijn al prijsafspraken gemaakt (zowel met de recreanten/toeristen, als met de bedrijven die  voor langere perioden kamers huren bij de hotels) in gemeente Woensdrecht.

 

Wij vinden dit niet kunnen.

 

De gemeente pretendeert toeristen aan te trekken maar volgens de ondernemers jagen zij de toeristen weg en gaan de toeristen recreëren in een andere gemeente waar zij weinig of zelfs geen toeristen belasting betalen. Dit kost de gemeenschap geld want onze toeristen doen ook boodschappen in Woensdrecht, zij gaan uit eten, zij zitten op terrasjes en maken gebruik van de plaatselijke installatiebedrijven, hoveniers etc.

 

In de bijlage vindt u ook een foto van de ondernemers. U ziet hierop van rechts naar links Staartse Duinen, Costa kabrita, Athena, De Meet, De groene Papegaai, B&B Friendship, De Boskeelen, Familyland.  

Hazeduinen, De Jonckheer en Hotel Dekkers konden helaas niet aanwezig zijn maar zij hebben dezelfde mening als de overige ondernemers.

 

De ondernemers geven niet op en blijven strijden om het voor onze recreant aantrekkelijk en laagdrempelig te maken.