De Vlaamse schrijver Marc Kerkhofs koos Bergen op Zoom uit om zijn nieuwste boek te presenteren.

Marc is zelf woonachtig in Edegem, onder de rook van Antwerpen, maar koos voor het kleine Nederlandse broertje van Antwerpen om zijn nieuwste pennenvrucht te presenteren. Op zich eigenlijk niet eens zo vreemd gezien het feit dat hij al tweemaal deelnam aan het Bergs Cultuur Festival, maar ook dat hij tijdens de Krabbenfoor actief aanwezig was.

Vooraleer de presentatie zelf plaats vond, was het tijd om Bergse media te veroveren. Dus verscheen hij met een artikel in de Gazet en in het radioprogramma van Kees Spikker bij ZuidWestFM. Toen de trommels zwegen was het tijd voor de presentatie zelf.

Schenklokaal Prins Heerlijk mag ondertussen de naam wel veranderen in Literair Schenklokaal Prins Heerlijk. Deze gezellige kroeg op de Grote Markt te Bergen op Zoom was immers deze zaterdag 14 december al voor de tweede keer het podium voor een schrijver. En zoals op het einde van deze zaterdag bleek, zitten er nog wel wat presentaties in de pijplijn.

Het is altijd maar afwachten wie er op zo'n presentatie afkomt, zeker als het niet je thuisomgeving is. Gelukkig vielen de zenuwen met elke deurbeweging van Marc af. Zelfs familie uit het Limburgse was aanwezig, iets dat een grote verrassing voor Marc was. Al snel stond een leuke groep mensen te wachten op wat er te gebeuren stond.

Marc zelf was de spreekmeester die alles aan elkaar kletste. Maar deze middag waren er ook twee sprekers uit zijn schrijversvriendenkring. Henk Witjes en Sonn Franken hadden allebei wel het nodige over Marc te vertellen. Opgelardeeerd met feiten of pseudo feiten, brachten de verhalen het publiek vaak aan de lach. Bovenal echter, werd de mens Marc Kerkhofs de lof aangeboden die hij verdient. Marc is een bescheiden mens, altijd behulpzaam naar anderen en zeker gezegend met een scherpe pen. Hij is in staat mensen mee te nemen in zijn verhalen.

Er waren deze middag meer van zijn schrijversvrienden aanwezig, zoals Motell Rijnen, Fiona Hack en Henk Franken. Niet toevallig schrijvers die plannen hebben om een schrijversgilde op te richten, samen met nog enkele andere schrijvers.

Het was een mooie middag die zijn hoogtepunt kende toen Mili van Veegh namens uitgeverij Ambilicious het eerste exemplaar aan de auteur overhandigde. Hierna konden de gegadigden het boek kopen en laten signeren door de schrijver. Daarna was het tijd voor een feestje.

Op een na de mooiste

Op een na de mooiste’ is het eerlijke en amusante verhaal van een man die zich staande probeert te houden tussen een liefhebbende dochter, een stoïcijnse weduwe en een religieuze fanate. Doorheen het verhaal meanderen dood en geboorte, halsstarrigheid en het schoorvoetend toegeven aan opdringerig zelfinzicht.

 

Genre                  Literatuur & Romans

Aantal pagina’s     148

Uitgeverij             Ambilicious LLP

Laatste editie       16 december 2019

ISBN                   9789492551832