Het Heemhuis te Halsteren is wel meer het podium voor tentoonstellingen.

Vandaag 18 januari was de startdag van een nieuwe expositie. Een expo die geopend werd door Wethouder Weijs. Het was een van de laatste taken als Bergse volksvertegenwoordiger, want eerdaags aanvaardt hij het ambt van Burgemeester van Hilvarenbeek.

Anne van Hees had maar liefst 23 enthousiaste kunstschilders weten te strikken voor deze expositie, die ook zondag 19 januari en donderdag 23 januari te bezoeken is. Mensen van allerlei pluimage, van jong tot ouder, van iemand die eerste stappen op het schilderspad zet, tot ver gevorderden. Maar bij allen is de passie in hun werk te zien. Het Heemhuis, dat van zichzelf al een schitterend museum is, is dus het podium voor veel schilderijen. Zowel op de benedenverdieping als wel de bovenverdieping kun je je als publiek laven aan al de kunstwerken. Om mensen nog intensiever de kunstbeleving mee te geven, heeft de organisatie iedere bezoeker voorzien van een formulier. Hierop kan aangegeven worden wat ze uiteindelijk de top 3 vinden van werken die hen het meeste raakt. Je vergelijkt, je proeft de beleving van elk werk, en zo geef je elk werk meer tijd om op je in te werken. Het werkt echt!   Zo ook het papier met kleine uitsnijdingen van een schilderij; weet jij bij welk schilderij dit detail hoort?

Wethouder Weijs prees de cultuurbeleving in de regio Bergen op Zoom. Hij gaf aan dat het dit soort initiatieven zijn, zoals door Anne met deze expo ondernomen, die meer dan ooit aantonen wat er in onze regio leeft en bruist en hoe intens de beleving is.  Daarna onthulde hij een schilderij, waarmee deze expositie officieel geopend was.