Na een goed bezochte informatie-avond en de ondertekening van de koopovereenkomst van gebouw D in de Cort Heyligerskazerne is Collectief de Compagnie echt van start.

Het doel van Collectief de Compagnie, een stichting zonder winstoogmerk, is het kazernegebouw tot woongebouw te ontwikkelen; een woongebouw, waar privacy en persoonlijke inbreng gecombineerd worden met een stukje gemeenschappelijkheid.

 

De opzet van het project is simpel. Als deelnemer aan het project ga je, samen met de andere betrokkenen, aan de slag met het omvormen van het huidige kazernegebouw tot een mooie, gezamenlijke woonplek.  Deze werkwijze heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap oftewel CPO. Iedere deelnemer is één van de opdrachtgevers en heeft evenveel zeggenschap. Samen vormen zij de Stichting.

 

Met de eerste groep gegadigden gaat de Stichting op 30 januari van start. We gaan samen onderzoeken hoe we ons doel kunnen bereiken. De deelnemers kunnen hun actieve bijdrage zowel in de ontwikkeling als in het toekomstig woonconcept leveren.

Er is nog beperkte ruimte om aan te haken bij het initiatief. De Stichting streeft ernaar om een mix van bewoners te interesseren. Met name de groep van tussen de 25 en 45 jarige alleengaanden worden uitgenodigd om te reageren. 

Aanmelden of het aanvragen voor additionele informatie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Samen

Gezamenlijk wordt er beslist over gemeenschappelijke ruimtes, zoals een multifunctionele ruimte en een logeerstudio, en de indeling van het gebouw. Over de eigen woonruimte beslist iedere deelnemer natuurlijk zelf. Zo heb je optimaal zeggenschap over de inrichting van de woning binnen het budget dat bij je past. Op deze manier ligt jouw droomhuis meer binnen handbereik dan je denkt!

 

Ruimte

De ontwikkeling van het kazernegebouw vindt plaats in een mooie, groene, historische omgeving dicht bij het stadscentrum. Het voormalig slaapcomplex van de militaire kazerne heeft een oppervlak van ruim 2000 m2 verdeeld over drie bouwlagen waarvan de bovenste onder een prachtige kap gelegen is. In het gebouw is er ruimte voor twaalf royale appartementen van 75 tot 160 vierkante meter. Als deelnemer in het project heb je niet alleen medezeggenschap over de indeling en voorzieningen in het gebouw, maar ook over het direct omliggende buitengebied.  

 

Professioneel

Bouwen met CPO betekent dat je jouw droomwoning kunt realiseren, terwijl je veel van de ingewikkelde beslissingen deelt met je mede-ontwikkelaars onder professionele begeleiding van BIEB -projectbegeleiding- en Architecten Alliantie. De verwachting is dat het gebouw na ongeveer twee jaar gebruiksklaar kan zijn!

 

Contact CPO De Compagnie: 

Jovita Dorigo, Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ,  mobiel 06 2124 8400