Doordouwers van onvervalste muziek worden een warm hart toegedragen

Na vele leuke voorbereidingen was het dan toch zo wijd. De officiële datum 9 februari 2020 waarop Looporkest de Leutige Krabben 66 jaar bestaat. Een receptie in café de Ponderosa waar de trouwe aanhang, donateurs, collega dweilbands en bouwclubs zeker een ieder welkom was om het feestje mee te vieren. Jammer dat wij van BoZinBeeld niet vooraf de receptie aanwezig waren, want de trouwe aanhang TALK had een speciale verrassing voor het looporkest. Ze hadden namelijk maanden vooraf in het geheim met medewerking van Jan Steur een eigen dweilband uit de grond gestampt. Er waren zelfs instrumenten gekocht om de wederhelft en de leden van het Looporkest maar niet het argwaan te laten krijgen dat er wat op touw stond. Al was er wel een vrouwke bij die zonder erg op maandagavond op de fiets met haar trombone in de koffer voorbij het repetitie lokaal de Ponderosa naar de repetitie van TALK reed. En dat was wel opgevallen natuurlijk bij de leden.

Verder was en werd dit jubileum een bijzondere dag. Een mooie tegel ingemetseld bij het Vastenavend beeldje aan het begin van de Dubbelstraat. Voor de leden was er een speciaal speldje van een krab die de 66 in zijn tengels houd. Een receptie met aanloop van mensen die de club een warm hart toedragen, diverse dweilbandjes uit het Krabbegat en zelfs de Pintvatters uit Oeteldonk maakten hun acte de presence.

Ook Prins Nilles III kwam langs met de Stichting Vastenavend om de club een warm woordje toe te spreken en een grote Hoorkonde te overhandigen. Met de woorden dat het Looporkest de Leutige Krabben met hun warme klanken niet alleen met de Vastenavend maar ook daar buiten de doordouwers zijn van een lekker stuk onvervalste muziek. 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers