ICB haalt €2400,- meer op als vorig jaar

In een goed gevulde zaal met Krabben in de Raaijberg werden donderdag de Geveldweil winnaar bekend gemaakt, maar ook tevens het opgehaalde bedrag dat de ICB’ers bij elkaar hebben gehaald onthuld. In het begin van de avond vond er een leuke raad en luister kwis op het programma voor de ICB’ers die per wijk een ploegje vormden. Daar er maar een wijk de winnaar van de kwis konden zijn mochten hun zich de beste wijsneus noemen van dit jaar. Zo rond de klok van 22.00uur kondigde Prins Nilles III zich aan met zijn gevolg om de aller belangrijkste prijzen van de avond uit te reiken. 

Beginnende met de Geveldweilen voor wie de meeste veldtekens heeft verkocht in de horeca en winkeliers. Bij de horeca ging de eerste prijs naar Biercafé de Loco, en de nummers 1 t/m 3 bij de winkeliers waren de, Bergse Dumphal , Versmarkt de Zeeland en Primera Zonneplein. Tijdens deze avond werden de ICB’ers weer in het zonnetje gezet voor langs de deuren te gaan voor centjes en de vastenavend krant te bezorgen. Maar in het bijzonder waren er nog wat huldigingen voor de ICB’ers die 11, 22,33 of zelfs 44 jaar langs de deuren van de Bergse bevolking gaan, Die 44 jaar zijn steentje al bijdraagt is Johan Musters.

Het hoogte punt van de avond was natuurlijk wat er uiteindelijk is opgehaald langs de deuren van de Bergenaren, buiten het geen wat door de sgooiwage nog met de vastenavend wordt ontvangen. Door een druk op de app van een gsm werd de teller in beweging gebracht en stond het totale bedrag op het scherm €79.777,77 Dit is €2400,- meer dan vorig jaar.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers