De regionale Voedselbank Goed Ontmoet werkzaam in West Brabant en Tholen is er in geslaagd om haar klanten de afgelopen weken een volledig pakket te verstrekken.

Ook voor deze week kunnen de ruim 400 klanten (zo’n 1100) personen weer een mooi pakket in ontvangst nemen. Dat is bijzonder in deze roerige tijden. Om ons heen horen wij steeds meer, dat Voedselbanken dicht gaan vanwege gebrek aan producten of vrijwilligers. Dit is voor Goed Ontmoet gelukkig niet het geval. Samen met erg veel individuele personen, restaurants, (bedrijfs)kantines, kwekers, telers, supermarkten, groothandels en andere bedrijven en instellingen is er gezorgd, dat de klanten van de Voedselbank geen last ondervinden van de situatie. Er zijn zelfs nieuwe contacten gelegd voor de lange termijn. Dat zal ook nodig zijn, want wij verwachten wel een verhoging van het aantal klanten. 

 

De harten van de mensen gaan zeker open. Ik ben binnen de Voedselbank verantwoordelijk voor Voedselverwerving en Fundraising. Mijn telefoon heeft de afgelopen weken overuren gemaakt. Gelukkig maar. Wij zijn iedereen die heeft meegewerkt aan dit resultaat heel erg dankbaar. Wij hopen dat dit wel wordt voortgezet, want het einde van de Corona situatie is helaas nog niet in zicht. Ook wij zijn erg benieuwd welke maatregelen morgen de regering gaat aankondigen.