In deze barre tijden van het Corona spook hebben veel ondernemingen het moeilijk.

Een aantal van hen zijn gesloten, een aantal proberen op een alternatieve manier alsnog hun klanten te bedienen. Het moeten wel harde tijden zijn voor een ondernemer.  Daarom willen wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl een keer extra aandacht aan al deze kanjers besteden, door hen een keer speciaal in het zonnetje zetten voor al onze lezers. 

 

Ik ben Marjon Strijk, klassiek zangeres en zangcoach. Ik zit nu zo'n 27 jaar in dit vak. Onlangs heb ik mijn derde zanglespraktijk geopend onder de kiosk op het Thaliaplein in Bergen op Zoom. Ik ben getrouwd met Freek Simonis en heb drie volwassen kinderen uit mijn eerste huwelijk.

 

Het leuke aan mijn vak, vind ik, is het werken met mensen. Ik vind het heerlijk om mensen te laten zingen en samen te kijken naar wat er van binnen naar buiten komt. Dat is soms een heel emotionele reis!  Daarnaast vind ik het heerlijk om voor mensen te zingen op de concertpodia in het land en soms ook daarbuiten.

 

Ik ben een mensenmens. Ik ga voor de mens en niet altijd voor het resultaat, dat speelt vooral in mijn praktijk. Mensen laten zingen zonder stress en spanning, gewoon omdat het leuk is!  Op het podium zoek ik veelal mijn grenzen op in kwetsbaarheid om zo dichter in contact met de luisteraars te komen.

 

Het Coronavirus treft mij hard. Deze Passiemaanden zijn voor elke klassieke zanger de topmaanden. Hier haal ik de meeste concerten binnen, denk aan alle Matthaüs en Johannes Passionen. Die concerten ben ik dus tot en met juni allemaal kwijt... Daarnaast, ook al blijf ik lesgeven -het is per slot werken één op één- durven veel leerlingen het niet aan om te komen dus daar loop ik ook inkomsten mis. En voor het alleen maar over geld gaat... Ik mis het contact met collega's, het samen musiceren enorm....

 

Ik probeer zo goed mogelijk les te blijven en geven, al dan niet online. Daarnaast blijf ik elke dag zelf studeren en probeer vast plannen te maken voor na de crisis.

 

Het publiek? Alsjeblieft weer komen!!! En de politiek: ophouden dit vak te zien als hobby... Wat moet de samenleving als er geen entertainment meer is... Veel orkesten en koren hebben nog altijd heel veel last van de kaalslag van Zijlstra destijds, dit kan er eigenlijk niet meer bij.. Maar niet alleen de cultuur sector wordt getroffen, heel Nederland lijdt hieronder. Al geeft deze gedwongen rusttijd ook ruimte voor nieuwe en vooral creatieve ideeën. En we worden eens en vooral teruggeworpen op dat wat er in het leven het meest toe doet: Gezondheid!

 

Na de crisis ga ik door met waar ik al jaren mee bezig ben, mijn vak uitoefenen. Maar daarnaast wil ik me verder verdiepen in het digitale netwerk wat lessen betreft. Daarnaast wil ik een concert serie starten in de Kiosk. Ik had 24 mei mijn eerste concert willen geven maar dat wordt uitgesteld tot 21 juli!

 

Het publiek? Ik hoop dat deze tijd ons allemaal laat inzien wat het belangrijkste is.. Samenzijn! En Samenwerken!! 

 

 

Marjon Strijk

Paradeplaats 11

4611 VX Bergen op Zoom

+31 6 44978545

Bedrijfsnaam:

Studio Thalia

Paradeplaats 13 

www.marjonstrijk.nl 

+31 6 44978545