Meld je dan nu aan voor de TV-quiz ‘3xRaaien’ maar bereidt je wel voor !

 

Denk jij alles te weten over onze Brabantse cultuur, economie en geschiedenis, over onze successen, helden, tradities en dialecten? Meld je dan nu aan als kandidaat voor de quiz ‘3xRaaien’ en maak kans op ‘de Gouden Kraai’.


Presentatrice Marielle Bastiaansen: “In 3xRaaien staat trots centraal. Trots op onze Bourgondische inslag en de gemoedelijkheid die er in Brabant heerst. Trots dat Brabant succesvol mee draait in de (wereld) top op het gebied van ondernemen, innovatie en sport.“

Zo is Den Bosch uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Stad’ en Breda heeft de ‘Beste Binnenstad’ van Nederland. Regio Eindhoven is uitgeroepen tot slimste regio van de wereld en regio Tilburg neemt een belangrijke plek in binnen de cultuur- en muziekwereld. Ook het logistieke Topinstituut van Nederland en één van de beste universiteiten vind je in Brabant. Op sportgebied staat Brabant ook aan de top: kampioenen in de paardensport, het hockey en het wielrennen, PSV dat al jaren het voetbal domineert en natuurlijk de topzwemmers uit Brabant.

Het succes is geen toeval. Brabanders hebben iets met hun provincie. Ze zijn trots op hun cultuur, hun geschiedenis en hun taal. De kracht van Brabant ligt niet alleen in het verleden, de kracht van Brabant groeit ook door in de toekomst. In Brabant combineren we de harde en zachte kanten van het leven, en juist deze unieke combinatie maakt Brabant en de Brabanders zo succesvol.

Met trotst presenteren Brabant10, Erfgoed Brabant, en de leerstoel Diversiteit in taal en cultuur in Brabant van Tilburg University dan ook de TV-quiz 3xRaaien. Brabant10 roept alle Brabanders op zich aan te melden voor deze quiz. Marielle Bastiaansen: “We zijn nog op zoek naar trotse Brabanders die op de hoogte zijn van de Brabantse prestaties in het heden en gebeurtenissen uit het rijke verleden. Het gaat om harde feiten die spreken voor het succes van Noord-Brabant, maar dan wel uitgesproken met een zachte g.”

Aanmelden kan met een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar www.brabant10.nl
 
Brabant10 is digitaal te ontvangen via Ziggo, UPC, KNP en Ons Brabant Net. Voor meer informatie en de specifieke kabelfrequenties, kijk op www.brabant10.nl.