Met de regeringsmaatregel om in verband met de coronacrisis alle vergunningplichtige evenementen, tot 1 september te verbieden, moest het bestuur van de Maria Ommegang met pijn in het hart accepteren dat de geplande dankstoet van 28 juni 2020 niet door kan gaan. 

Het thema voor de Maria Ommegang van 2020 is in december 2019 vastgesteld: “Zij maakt het verschil”. Op dat moment kon niemand nog bedenken dat het verschil met 2020 zó gemaakt zou moeten worden.  

Het vormt een schril contrast met de stoet van 2019, toen de 75e editie onder prachtige weersomstandigheden plaats vond, er meer publiek was dan ooit tevoren en deelnemers en organisatie met nóg meer focus dan voorheen, de jubileumeditie vormgaven aan dat jaarthema: “Een belofte die doorgaat”.

Op grond van ‘de Belofte van kapelaan Ooijens’ wordt binnen het bestuur gedacht over een alternatief op 28 juni, waarmee toch recht kan worden gedaan aan ‘een uiting van de Maria Ommegang’ die verwijst naar Maria in haar beschermende rol van onze stad. Als daarover meer bekend is, volgt nadere publicatie via www.mariaommegang.nl, facebook en de gebruikelijke nieuwsbrieven.

 

Bestuur Stichting Maria Ommegang