Ik geloof niet in RACISME, noch in DISCRIMINATIE

 

Ik ben niet zwart, niet gekleurd, zelfs de zon laat mijn huid zijn witte kant zien.

Ik ben geen homo, val echt niet op mannen en als ik vrouw zou zijn, dan koos ik geen andere vrouw als partner.

Ik ben als man geboren, verkleed me nooit als vrouw en zou nooit als vrouw door het leven willen gaan.

Ooit ben ik gedoopt, maar al lang hang ik geen geloof meer aan. Geen christen, geen moslim, geen jood of wie dan ook van al die andere geloven.

Ik kies soms voor rechts, soms ben ik echt links, maar kan niet zeggen dat ik slechts één politieke stroom ben toegedaan

Ik ben voor PSV omdat het een Brabantse ploeg is, maar ik klap en juich net zo hard voor welke andere ploeg die goed en mooi spel laat zien.

Ik zie zoveel fouten bij anderen, maar de stapel van mijn eigen fouten is nog veel groter!

 

Maar ik geloof in de vrijheid van het individu. Ik geloof in leven en laten leven. Ik geloof in respect voor mijn medemens. Ik geloof er in dat we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn. Ik geloof dat juist onze verschillen ons samen sterker maken. Juist geloof ik in SAMEN. Ik geloof er in dat als we elkaars problemen delen, gezamenlijk onze ruggen er onder zetten, we een betere wereld krijgen. Ik geloof in de toekomst, ik geloof in hoop. 

Daarom zeg ik, ik geloof NIET in RACISME en ook niet in DISCRIMINATIE. Niemand is inferieur aan een ander. Accepteer de ander om wie hij of zij is, wat deze ook doet, wat deze ook gelooft, welke kleur of geaardheid deze ook heeft. 

Ik geloof WEL in RESPECT en BEGRIP. Het zijn de hoekstenen van samenwerking, van opbouw en de opmaat tot GELUK. En is dat niet wat we allen willen, voor onszelf, onze naasten en onze kinderen? Zij zijn immers onze toekomst. En we zijn het hen verplicht een mooie, veilige en vooral hoopvolle toekomst vol dromen mee te geven. 

IK vraag iedereen, die het hier mee eens is, zich uit te spreken tegen elke vorm van racisme, elke vorm van discriminatie. Zodat iedere regeringsleider, ieder bestuurslid, kan zien wat ons als burger drijft. Zodat grenzen, en niet alleen de geografische maar juist de menselijke scheidingsgrenzen, verdwijnen en we eindelijk aan een betere wereld kunnen werken!!

 

Sonn