Van de redactie: wij ontvingen onderstaand bericht

Wij de vrijwilligers van de openbare facebook actie verzamelpunten Samen Sterk houden aankomende zaterdag 25 juli, als het droog weer is, een big shopper dag aan de julianastraat 26 in halsteren. Dit houd in dat mensen een bigshopper kunnen vullen voor 2,50 euro. Met kleding, huisraad, speelgoed enz. 

Ook zullen er spelletjes voor kinderen te doen zijn, geknutseld kunnen worden, is er een enveloppe spel tegen een klein prijsje en mogen de kinderen verkleed komen. Het is in carnaval stijl. 

 

Op de dagbesteding is er op het terrein koffie, thee, ranja te verkrijgen in ruil voor een lang houdbaar product. Zoals knakworsten, melk, ranja, rijst enz. En ook daar wordt er een sportieve activiteit gedaan voor kinderen. 

 

Op deze dag kan iedereen een kijkje komen nemen bij ons. Wel wordt er verzocht de regels van het RIVM in ogenschouw te houden. U bent zelf verantwoordelijk en de vrijwilligers zullen u op de regels attenderen zo nodig. 

 

De opbrengst en de donatie zullen wij gebruiken voor het vullen voor de pakketten die wij als vrijwilligers maken voor mensen die nu onze hulp nodig hebben. Deze pakketten zijn voor geregistreerde mensen die nergens terecht kunnen door verschillende redenen. Wij verzorgen deze pakketten vanuit huis. Deze groep mensen zal groeien aangezien iedereen getroffen is door het coronavirus en dit nog wel een tijd nodig zal zijn. We hebben wij de afgelopen weken al gemerkt doordat we ze zelf hebben mogen wegbrengen, dat er ook al mensen zijn die juist door deze pakketten al geen hulp meer nodig hebben. Ook helpen wij mensen met kleding, speelgoed, huisraad enz. En het sociale aspect niet te vergeten in dit geheel. Iedereen zowel jong en oud heeft een verhaal. 

 

Wij als vrijwilligers blijven ons best doen zolang wij kunnen. Aangezien wij allemaal gewone burgers zijn met een goed hart. Maar we blijven ons wel degelijk bewust van onze eigen beperkingen, onze gezinnen, eigen capaciteiten enz. Samen hebben we al vele doelen mogen verblijden vanaf 23 maart. Echter nu zijn we dus sinds een week of 8 ons alleen nog in aan het zetten voor deze mensen. Dus er kwam heel wat bij kijken om dit in de juiste banen te krijgen. Juiste registratie door de juiste personen, juiste route plannen, administratie, sponsors zoeken, vrijwilligers, enz. Tot nu toe hebben we al 7 weken vele blijde gezichten gezien en zowel jong en oud met ieder hun eigen verhaal mogen helpen. Wilt u deze actie steunen, meer weten of gewoon of gewoon dus een gezellige middag voor u kinderen komt u dan zaterdag gerust even langs. Niet alle vrijwilligers zijn er maar wel een aantal.

 

Tot zaterdag een fijne avond namens ons verzamelpunten Samen Sterk