Frenk & the Lean Machine is in 2018 opgericht naar aanleiding van de solo-EP “Ready Set Go!” van Frenk de Groot.

Omdat de EP flink aandacht trok werd de roep om de EP-nummers live op de buhne te brengen steeds groter. Frenk formeerde daarop een band. De band heeft in 2018 en met name in 2019 op gave podia gespeeld zoals op Steenbergen Live, Woodstock op het Water – Leiden en Powerpant Open Air in het Openluchttheater Engbergen. Tijdens deze gigs speelde Frenk & the Lean Machine de EP-nummers, afgewisseld met lekkere rockcovers die iedereen mee kan brullen.

Eind 2019 stopte de drummer om persoonlijke redenen en de sologitarist omdat hij de bandactiviteiten niet meer kon combineren met de voor hem te grote reisafstand. De vaste kern van de band besloot om dit moment te gebruiken om een nieuw album op te nemen met behulp van bevriende topmuzikanten, en de tussentijd te gebruiken om rustig naar een nieuwe drummer en sologitarist te zoeken, en dat is gelukt!

De nieuwe bezetting is:

Frenk de Groot (gitaar, lead vocals)

Ton van Riet (basgitaar, backing vocals)

Yoebe Hollestelle (sologitaar, backing vocals)

Seb Rommens (drums)

Album: Earworm Attack

Release: 24 juni 2020

 

Zoals al aangegeven is dit album op een bijzondere manier tot stand gekomen. Doordat de vaste kern van de band besloot om de hulp in te roepen van bevriende gastmuzikanten heeft dit geresulteerd in een verfrissend album. Omdat de hulptroepen uit diverse muzikale richtingen kwamen zijn al deze invloeden ook te horen. Heavy rock, Psychedelische rock, bluesrock, poprock en punkrock, het komt allemaal voorbij op het album Earworm Attack. De gastmuzikanten op het album waren; Bas Broeders (sologitaar), Erik Lebens (sologitaar), Guido Smout (drums), Fred Plazier (piano) en Martin Fortuin (keyboards).

In april, mei en juni 2020 lanceert Frenk & the Lean Machine de singles Plastic Soup, Sing Along Song, Earworm Attack (brass-mix) en Rat Race. De aandacht voor deze singles overtreft alle verwachtingen. Ze worden veelvuldig gedraaid op Nationale en Internationale radio-stations in o.a. Nederland, België, Duitsland, Engeland, Amerika, Argentinië, Canada, Chili, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Frankrijk, Guatemala, Honduras, Ierland, Mexico, Nicaragua, Panama en Peru!

Het enige wat er momenteel nog aan ontbreekt zijn live-shows! De band kan niet wachten om de album-tracks - afgewisseld met lekkere rock-covers - live op het podium te brengen. Er zit niets anders op dan nog even geduld te hebben en te wachten tot de ontwikkelingen van het coronavirus dit toe zullen laten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Check us on Facebook: https://www.facebook.com/Frenk-the-Lean-Machine-848687368634398/ 

Check us on Spotify:

https://open.spotify.com/artist/4aFwC7CBHWaaHPA9FFmHoP?si=XD1Fwq_bR262JBCP8gZabQ 

Our album “Earworm Attack” is available in the online stores or as a CD via our FB-page