Nieuwe single

Vorig jaar won Elly Kellner met haar muziek nog de Tamoil Cultuurprijs en werkte samen met Grammy-winnend producer Larry Klein (USA). Na een periode van experimenteren met Nederlandse songteksten slaat ze nu terug een oude, vertrouwde richting in met haar Engelstalige single Mountains of Men. De single kwam 13 augustus uit en is onderdeel van de EP I Could Have Made a Child die 18 september wordt uitgebracht via het label Continental Record Services. 

 

Muziekvideo

In Mountains of Men blikt Elly terug op de wegen die we als mensheid bewandeld hebben. Naast slimme uitvindingen en vriendelijkheid wordt de wereld ook geconfronteerd met de woede en onwetendheid van mensen. Indirect stelt ze in dit lied de vraag of we ons willen laten leiden door systemen en leiders die beweren het beste te weten of durven we onze eigen richting te gaan. Ze zingt over bergen, wellicht met een knipoog naar de stad waar ze woont. In de bijbehorende muziekvideo is haar stad ook te zien. De camera volgt een jong meisje op verschillende locaties zoals de Mozesbrug, de begraafplaats en het stadpaleis. 

 

Muzikaal wordt Elly bijgestaan door John Lumpkin (USA) op drums, Sasha Shlain (Rusland) op piano & synthesizer en Sandro Friedrich (Zwitserland) op de bansuri fluit. Het resultaat is een rustgevend lied met een mysterieuze sfeer.

 

De single is te beluisteren via digitale platforms.

De video is te bekijken via: https://youtu.be/V6FhE0vKwG8 

 

Meer informatie kunt u vinden op Elly's website: http://www.ellykellner.com