Intiem op gepaste afstand, maar vol passie voor de blues..

Op vrijdagavond 2 oktober organiseert Stichting Live@Zoom het 12e Bergs Bluesfestival. De deuren van Gebouw-T gaan om 20.00 uur open voor een heel bijzondere blues avond. In verband met de beperkende maatregelen is de editie aangepast en van de zaterdagavond verplaatst naar de vrijdagavond. Er zijn in de Rabozaal drie optredens te zien van Merel van de Keer, Mindblow en de formatie Dry Riverbed Trio. De eerder aangekondigde Oostenrijkse hoofdact van Meena Cryle & The Chris Fillmore Band is voor volgend jaar vastgelegd.

Dit keer wordt het een intieme editie met in achtneming van de vereiste anderhalve meter afstand met stoelen en tafeltjes… Meer dan ooit intens genieten ….en vooral ongestoord luisteren naar heerlijke blues! 

MEREL VAN DE KEER

Merel van de Keer is een veelzijdige mixed roots gitariste en singer-songwriter uit Raamsdonksveer. Na 6 maanden intensieve voorbereiding debuteerde zij in november 2019 met haar soloshow die goed wordt ontvangen met veel lovende reacties van het publiek.  Haar muziek kenmerkt zich door een typerend en indrukwekkend gitaarspel. Sterke melodieuze zang- en gitaarlijnen worden afgewisseld met agressieve solo’s en een uitdagende fingerpicking-stijl.     

MINDBLOW

Een jonge, frisse bluesband uit Bergen op Zoom. Zangeres Nienke Dingemans is 16 jaar, maar heeft een stem om stil van te worden. De jonge gitaarvirtuoos Yoebe Hollestelle mocht als tiener met Joe Satriani het podium delen. Wouter Terlaak speelt basgitaar. Tijdens de T-sessies waren ze al regelmatig te zien met drummer Herman Bierhuizen, die deze ‘formatie” op sleeptouw neemt. Wat een jonge talenten! Vorig jaar in de foyer, maar nu op de “mainstage”. Dat wordt weer genieten!!

DRY RIVERBED TRIO

In 2014 zet het Dry Riverbed Trio zijn eerste muzikale stappen op het podium. Na een reeks succesvolle optredens in Nederland focust de band zich op een eigen sound binnen de roots scene. Het trio laat zich hierbij inspireren door bands uit het gehele spectrum van old school rhythm and blues, rock and roll tot aan country. Het gitaarspel van Dusty Ciggaar is ongekend en elke echte blues liefhebber geniet van zijn virtuositeit en eigen geluid. Zijn broer Darryl speelt de drums en Ronald Tilgenkamp de contrabas. Dusty speelt vaak met Ian Siegal met wie hij al eerder optrad op het Bergs Bluesfestival. 

 

 

Programma 12e Bergs Bluesfestival, vrijdag 2 oktober

20.00 uur ZAAL OPEN

20.30 uur MEREL VAN DE KEER  

21.20 uur MINDBLOW                         

22.30 uur DRY RIVERBED TRIO          

 

Tickets: €12,50 voorverkoop: www.gebouw-t.nl, €15,00 aan de kassa, €11,50 VrienT van T

Informatie: www.liveatzoom.nl  en voor tickets: https://gebouw-t.nl/evenementen/12e-bergs-bluesfestival/