Na jaren afwezigheid komt het comedygezelschap Puur Gelul eindelijk weer terug naar Gebouw-T, op zondagmiddag 4 oktober.

Oorspronkelijk gepland in april 2020 maar vanwege welbekende redenen verplaatst. Op het programma staat o.a. Herman Brusselmans, Vlaamse schrijver – dichter – columnist. Hij publiceerde tachtig boeken, is graag geziene gast bij de Nederlandse talkshows en wordt zowel verguisd als verafgood. Lokaal talent is er ook vanuit Ruurt van der Wel en Erwin Stander. Zij gaven vorig jaar twee uitverkochte cabaretshows in Gebouw-T met de enige echte Bergse eindejaarsconference. Ook muziekjournalist Willem Jongeneelen is van de partij en leest voor uit eigen werk.

 

Voor wie niet bij de vorige edities aanwezig was: Puur Gelul is een middag vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers uit het hele land komen op naar Gebouw-T om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen stuurt Puur Gelul de bezoekers naar huis.  Er zijn een beperkt aantal kaarten te koop via de website van Gebouw-T. De deuren gaan op zondag 4 oktober om 14.30 uur open, aanvang is 15.30 uur.