Brasserie De Zeesteris een gelegenheid waar Henk en ik frequent komen

De Gorishoeksedijk te Scherpenisse, het is een plek aan de Oosterschelde waar we als kind al kwamen. Lekker zwemmen met de familie, zelfs ooms en tantes waren er aanwezig. 

Tegenwoordig is deze fraaie plek aan het water geliefd bij fietsers en wandelaars. Maar ook duikers hebben deze plek gevonden, om de wonderschone Oosterschelde onder water te bewonderen. Het is hier, zodra het zonnetje schijnt, dan ook een komen en gaan van mensen. Nederland staat al vanuit de middeleeuwen bekend om zijn luchten. Onze meesters waren al met penseel en pen bezig al dit fraais op het canvas en het papier vast te leggen. Henk en ik doen dit nog steeds graag, we hebben altijd wel een camera bij en door de verschillende getijden, de weersverschillen en de seizoenen, kun je hier altijd weer nieuwe fraaie zichten aantreffen. Wat dat betreft hebben we al heel wat plaatjes geschoten. De bootjes en de verschillende momenten van een dag, doen ook nog een duit in het zakje.

En juist hier is Brasserie De Zeester gevestigd, op nummer 35. Het is een gezellige horecagelegenheid, van alle gemakken voorzien. Zo is er een buitenterras, een overdekt zonneterras zodat ook onder minder gelukkige weersomstandigheden toch het buitengevoel aanwezig is, en je hebt natuurlijk het binnenrestaurant. Je ziet bezoekers hier graag even een rustmoment kiezen. Sommigen komen binnen voor een bakje koffie, en nemen dan er meteen iets lekkers bij. Sommigen genieten hier van een "high tea", waarbij de tafel volgetast wordt met lekkernijen en allerlei broodjes. Trouwens een bakje koffie is wat simpel gezegt, als je het "arsenaal" aan koffiebonen gebrande dranken op de menukaart ziet😉 

Als we het toch over de menukaart hebben, die gaat van snacks tot allerlei heerlijke gerechten, tot en met meerdere gangen menu's. En geloof me als ik zeg, het een is nog lekkerder dan het andere. De sfeer is altijd gezellig en de bediening ditto. De dames zijn vriendelijk, uiterst correct en ze nemen nog de moeite voor een praatje als je wat vaker je gezicht laat zien. Nee, het voelt vertrouwd gezellig als je bij De Zeester binnenstapt. Oh, had ik al verteld dat je ook met grotere groepen terecht kunt?  Het is de moeite waard om eens een kijkje op de website te nemen: http://www.brasserie-dezeester.nl/   En wanneer je contact op wilt nemen, bel naar 0031 (0) 166-667474 of email ze gewoon op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het was triest om te zien hoe zo'n bruisende horecagelegenheid als een dood vogeltje op de dijk lag tijdens de corona lockdown. Gelukkig kunnen we er weer terecht, iets dat Henk en ik dan ook frequent doen. Of het nu om een pannetje mossels gaat, de slibtongetjes of gewoonweg een uitsmijter, we komen hier graag aanwaaien. De regels in deze corona tijd zijn heel helder, en worden dan ook punctueel nagevolgd. Hygiëne staat hier met hoofdletters geschreven, dus u kunt gerust een bezoekje brengen.

Dus wat let u om een bezoekje te brengen aan deze "schoone dijck", waar het gedurende het hele jaar prachtig is om van de natuur en de fraaie vergezichten te genieten. En oh ja, als het te warm is, of te koud, of te nat, of er staat teveel wind; je kunt altijd nog Brasserie De Zeester binnenwippen.

 

Nog effe genieten van wat kiekjes ...: