Dossier Europa akelig dicht bij de actuele corona situatie

Nu de corona besmettingen weer oplopen, zijn er veel zorgen over een mogelijke tweede golf van het Covid-19 virus. Kan de zorg deze tweede fase wel aan, neemt onze overheid de juiste maatregelen? 

Drie weken geleden werd Dossier Europa – Verscheurd door geld gepresenteerd. In Bergen op Zoom. De eerste reacties komen inmiddels al binnen. Behalve de opmerking dat velen dit boek niet meer weg kunnen leggen (daarin hetzelfde positieve commentaar als de voorganger Dossier Doel ontving, een thriller met als grondslag de feitelijke incidenten bij de Belgische kerncentrales te Doel en Tihange), schetst iedereen de verbazing over de gelijkenissen met de huidige corona situatie. 

Ook schrijver Sonn Franken is daar verbaasd over: ‘Ik heb het gedeelte over het losgelaten longvirus al in september / oktober 2019 geschreven. Zowel mijn uitgever Boekenindustrie als ik waren ontzettend verrast toen dit jaar corona uitbrak. De gelijkenissen, inclusief maatregelen van de overheid, zijn te bizar voor woorden. Het is ongelooflijk.’ 

Ondertussen komen er wel meer gelijkenissen met de inhoud van het boek en de realiteit naar boven. De schrijver is daar duidelijk over: ‘Er gebeurt te veel in de maatschappij. Er komen steeds meer feiten naar buiten over ongewenste beslissingen of gebeurtenissen. Daarnaast is er ook steeds meer fake nieuws dat vaak bewust naar buiten gebracht wordt. Er zijn binnen Europa, maar misschien wel wereldwijd, krachten in het spel die langzaamaan niet langer onder hun steen blijven. Het wordt dan ook tijd dat we hier erg kritisch naar kijken. Juist dat heb ik als boodschap in mijn thriller willen verwerken.’ 

Verder is het duidelijk dat de thriller het publiek meezuigt in het verhaal. Het is een spannend boek geworden.

 

Sonn Franken

De in Bergen op Zoom geboren West Brabantse schrijver heeft met Dossier Europa alweer zijn 10e pennenvrucht gepubliceerd. Zijn boeken zijn in geheel Nederland en België te verkrijgen bij elke boekenzaak of site.

Dit jaar zal de auteur de Duitse markt betreden met de vertaling van zijn Oorlogsroman In de schaduw van de waarheid.  Nadat hij in een Duits-Nederlandse schrijfwedstrijd in de top 10 belandde, wilde een Duitse uitgever zijn korte verhaal opnemen in een bundel met als thema Vrijheid over de grenzen heen. De Duitse tolk die het korte verhaal naar het Duits moest vertalen, kreeg weet van zijn oorlogsboek. Na het gelezen te hebben werd ze heel enthousiast, waarbij ze zei: ‘Dit boek moet absoluut op de Duitse markt komen. Jouw verhaal over mensen die gedwongen worden om voor de Duitsers te werken, is te belangrijk. Het vertelt de verhalen en belevingen van Duitse en Nederlandse mensen die je niet in de geschiedenisboeken vindt.’ Dus nu is de Duitse versie met als titel Im Schatten der Wahrheit klaar om de Duitse boeken schappen te vinden. Dat zal dit najaar nog gebeuren.

 

Dossier Europa

Dit boek gaat verder waar Dossier Doel ophield. Journalist Jean-Pierre komt bij het naspeuren van allerlei nieuws er achter dat achter veel incidenten en gebeurtenissen een gezamenlijke organisatie een grote rol speelt. Deze organisatie heeft één groot doel en deinst in niets terug om dat doel te verwezenlijken.  

Alle complotten tot één gebracht, politieke leiders met een dubbele agenda, gigantische winsten over de ruggen van de burger, een gevaarlijk virus dat wordt losgelaten op de wereldbevolking, tot gekonkel en geheime samenwerkingen; dit alles in een poging tot…. 

Ook bij Dossier Europa ging de schrijver niet over een nacht ijs. Fake nieuws, of echte berichten, verborgen agenda’s en nieuwsfeiten. Het leverde een spektakel op in de vorm van de nieuwste thriller van Sonn Franken. Daar waar Dossier Doel ophield, daar gaat Dossier Europa duidelijk een aantal stappen verder. Als Dossier Doel al heel wat reuring bracht, is het de vraag wat dit volgende boek teweeg zal brengen? 

• Lees waarom vrijheid van meningsuiting een van de fundamenten is van een werkelijke democratie.  

• Lees waarom vrije nieuwsgaring de spreekbuis is van diezelfde democratie.

• Lees waarom de burger zich nooit kritiekloos mag neerleggen bij de wil van een overheid, maar altijd kritisch over diens schouder moet blijven meekijken.

 

Reeds uitgebrachte werken van Sonn Franken 

• Juni 2013                          De Oversteek                                           Fantasy

• Oktober 2014                    Scherm mijn venster                                 Gedichten / foto's

• December 2016                in de Schaduw van de Waarheid                 Oorlogsroman

• Oktober 2017                   Voorbij de Einder                                      Gedichten / foto's

• December 2017                Bleke Demonen                                        Fantasy

• Juli 2018                          Dossier Doel                                            Thriller

• Februari 2019                   Kabinet der Zinsbespeling                         Gedichten / foto's

• Februari 2019                   Jubileum boek Vastenavend                      Fotoboek / gedichten

• November 2019               Woordenstreken                                       Bundel korte verhalen

• September 2020              Dossier Europa                                         Thriller

Te verwachten:

• 2e helft 2020                  in de Schaduw van de Waarheid                 Duitse editie in DU markt

 

Daarnaast zijn korte verhalen en gedichten inmiddels opgenomen in een vijftigtal internationale bundels, magazines en websites.

 

Wilt u meer weten over Dossier Europa, over de schrijver of zijn andere werken, dan kunt u contact opnemen met: 

 

Uitgever Boekenindustrie: www.boekenindustrie.nl  / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Of de schrijver Sonn Franken:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

De schrijver is ook beschikbaar voor interviews of boekbesprekingen.