Stichting Wilde Mossels danst presenteert in samenwerking met Bigboy Film, de eerste korte dansfilm 'In het diepe'.

Dat de coronacrisis ons allemaal raakt, moge inmiddels duidelijk zijn. Ook de dansers van Stichting Wilde Mossels hebben de afgelopen maanden thuisgezeten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In augustus werd er nagedacht over een mogelijke voorstelling, maar dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe kun je iets plannen in deze onzekere tijden?

Er werd gezocht naar een passend alternatief en al snel kwam de groep uit op het opnemen van een film. "Dit is een wens die er aan beide kanten al een aantal jaar lag," vertelt Wouter van de Watering van Bigboy Film. "Door de huidige crisis is alles in een stroomversnelling gekomen." "Op deze manier hadden wij toch een podium om onze dans te kunnen laten zien, en werden  de mannen van Bigboy uitgedaagd om hun creativiteit op een andere manier te benutten," vult Jorina Dua van Wilde Mossels aan.

Het resultaat is de korte film 'In het diepe'. Een film over de sprong durven wagen. Ga je kopje onder of worstel je je door alle moeilijkheden heen? De opnames hebben plaatsgevonden in het lege bad van Zwembad de Melanen. "Een unieke locatie om een keer te kunnen dansen," vertelt Jorina. De opnames vonden 's avonds plaats en alles kreeg daardoor een surrealistisch tintje. "Dat het tegen het einde ook nog ging regenen, verhoogde het dramatische effect alleen maar."

Ben je benieuwd naar het resultaat? De film is te bekijken via de website van Stichting Wilde Mossels danst.

Hou de site en social media ook vooral in de gaten, want er zijn al plannen voor een vervolg!