Na vier spannende voorrondes, een verplaatsing door het coronavirus en twee spectaculaire halve finales is het aanstaande zondagmiddag ein-de-lijk zover: de finale van de T-Strijd 2020.

Vijf bands strijden die avond voor de winst. Wie gaat er vandoor met de juryprijs en wie ontvangt de publieksprijs?  

 

De finalisten zijn ijzersterk. Urban Graveyard, een metalvariant op de stonerrockscene, doet een stevige gooi naar de winst. Daarbij kunnen ze rekenen op veel concurrentie, zoals van Everyday Robots. Deze band, met invloeden van Queens of the Stone Age, brengt alternatieve rock met ritmische robotriffs. Onze zuiderburen zijn ook vertegenwoordigd. Blue Viola. wil verhalen vertellen, ze nemen je mee met dreigende repetitieve drums & baslijnen, flirtige synths en een nerveus gitaar- en pianospel. LÖNA zal ook proberen de jury te overtuigen met donkere popmuziek en ijzige synthgeluiden met galmende gitaren. De vijfde band die de strijd aangaat is Rocket Radio. Punkrock, gespeeld met heldere zanglijnen en herkenbare gitaarpartijen. Is het voldoende voor de winst? Dat gaat het publiek zondag meemaken.

 

T-Strijd is de jaarlijkse bandwedstrijd van West-Brabant, Zeeland en Antwerpen georganiseerd door Gebouw-T en mede mogelijk gemaakt door Keymusic. Vorig jaar ging Moonbeast er met de winst vandoor. De publieksprijs ging naar PsySo. Een kaartje kost € 4,00 en is te koop via de website van Gebouw-T. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken. De deuren openen op zondag om 14:00 uur, de eerste band betreedt het podium om 14:30 uur.