BoZinBeeld.nl kent al jaren lang een fotograaf / journalist die tot ver buiten Bergen op Zoom zijn reportages maakt.

Al een behoorlijke tijd stond hij op het verlanglijstje van onze site. Helaas was hij al die tijd te druk bezig met zijn grote liefde: Looporkest De Leutige Krabben.

Tot het moment kwam dat hij daar afscheid nam. We waren erbij, de afscheidsreceptie, de laatste keren dat hij met de band meedeed. Het was een afscheid met een berg vol herinneringen en een traan om het afscheid zelf. Wij van BoZinBeeld.nl sloegen onmiddelijk toe, hij moest en zou bij ons team komen. Dat lukte ook en sindsdien is hij een van de pilaren van onze site. Dat zal hij ook straks bij de nieuwe site www.brabantsewalinbeeld.nl blijven. Want Bastin is naast het fotograaf / journalist zijn, straks ook een lid van het eindredactieteam.  Het wordt tijd dat Bastin zichzelf eens voorstelt:

 

'Hallo allemaal.

 Mijn naam is Bastin van Elzakkers en ben geboren te Bergen op Zoom op 8 september 1964. Van school met diploma’s op zak voor timmerman. Maar zoals velen een andere weg ingeslagen en sinds 2008 ben ik werkzaam op de Politieacademie in Ossendrecht, waar ik met plezier aan het werk ben. 

De weekenden van mijn jonge jaren waren in het teken van voetbal en muziek. Waar de muziek nu nog wel een van mijn hobby's is, alleen niet qua maken actief meer maar meer het ouderwetse vinyl dat ik graag beluister met een puzzelboekje in de luie stoel. Ook de fotocamera trok in mijn jonge jaren wel zijn aandacht, en mocht ik regelmatig wel eens een foto van mijn vader en moeder maken. In de jaren zeventig heb ik dan ook wel wat meegekregen van fotografie daar mijn vader in zijn eigen doka de foto's ontwikkelde en ik daar bij mocht zijn. Nu later dat de fotografie meer digitaal is geworden heeft het toch meer mijn aandacht getrokken, en is het meer een uit de hand gelopen hobby aan het worden.

In 2006 kocht ik zelf mijn eerste spiegelreflex camera en ben gaan pionieren hoe ik hiermee mooie en of leuke plaatjes kon maken. Met een oldtimer rit plat op je buik in de Kerkstraat om de prachtige bolides goed op de plaat te zetten, ben ik zo met Sonn Franken in gesprek geraakt. Sonn en ik kenden elkaar al van de wijk waar we vroeger in woonden. Zo ongeveer een vijf jaar geleden kwam Sonn met de vraag of ik hem zou kunnen ondersteunen bij BoZinBeeld waar hij het steeds drukker mee kreeg. Vanaf 1 april 2017 ben ik dan wat taken van Sonn over gaan nemen en ben ik blij dat ik deel kan uitmaken van de redactie van BrabantseWal in Beeld.'

Bastin gaat natuurlijk als fotograaf / journalist op pad. Maar hij besluit ook mee over de site, is lid van het eindredactie team en is als het ware de "vice-president" van onze site.

Daarnaast zal hij ook een aantal onderwerpen oppakken. Natuurlijk heeft de tak "Vehikels" zijn aandacht, maar ook gaat hij in de toekomst op pad om oude vakgebieden weer onder de aandacht te brengen. We zullen hem nog vaak op deze site terugzien, want vanzelfsprekendheeft ook hij zijn eigen blogpagina.