Ieder jaar ondersteunt Tafelronde 57 Bergen op Zoom een goed doel.

Dit jaar was het de bedoeling dat de mannen zelf de handen uit de mouwen gingen steken door zich persoonlijk in te zetten voor de Welzijnsdiensten van WijZijn Bergen op Zoom. Er lag dan ook een compleet draaiboek klaar om dit te realiseren. Samen met de vrijwilligers zouden er allerlei tuinklussen opgeknapt worden voor mensen in de gemeente Bergen op Zoom die dit zelf niet meer kunnen. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten en kon deze actie niet doorgaan. Nu zijn de mannen van de Tafelronde niet voor een gat te vangen en hebben ze gekeken op welke manier ze dan wel hun hulp en blijk van waardering konden aanbieden. 

 

Die manier hebben ze gevonden door hun focus te verleggen van zelf in actie te komen naar een hart onder de riem te steken van de vrijwilligers van de Welzijnsdiensten. De mensen die in deze tijden van corona, daar waar het kan, zich onvoorwaardelijk zijn blijven inzetten. Een harde kern supermannen en -vrouwen, vaak zelf ook tot de kwetsbare groep behorend, die gewoon door zijn blijven gaan met hun vrijwilligerswerk. Dankzij hen konden tijdens de lockdown en daarna maaltijden worden blijven bezorgd, boodschappen gedaan en tuinen opgeknapt. 

 

Vincent Heijligers, directeur Fiscaliteit bij van Oers accountancy & advies in Roosendaal en voorzitter van de servicecommissie van Tafelronde 57 Bergen op Zoom, klopte met dit idee aan bij Saskya de Keijzer, coördinator Welzijnsdiensten Bergen op Zoom. Samen zijn ze gaan kijken hoe dit in het vat te gieten en kwamen uit bij het schenken van cadeaubonnen met een totaalwaarde van maar liefst  € 1.500. Allemaal mogelijk gemaakt dankzij sponsoren van de Tafelronde 57 uit de regio die een warme financiële bijdrage hebben geleverd aan dit project.

 

De Keijzer is heel blij met dit gebaar: “Door alle hectiek van de afgelopen maanden hebben we onszelf in allerlei bochten moeten wringen om toch maar zoveel mogelijk onze diensten te kunnen blijven verlenen. Juist met de hulp van onze trouwe vrijwilligers hebben dat voor elkaar gekregen. Dat zij nu in het zonnetje gezet worden door Tafelronde 57 en hun sponsoren vind ik hartverwarmend en zo mooi. Heel hartelijk dank daarvoor!”