Ei allee! Doede mee?

Project Rembrandt? Sterren op het doek? Ook in Bergen op Zoom barst het van het artistiek talent. Zeker als het om de Vastenavend gaat en specifiek de Gròòte Optocht. Vastenavend is niet alleen een feest van leut, maar ook een feest waarin iedereen zich creatief kan uitleven. En dat mag gezien worden! Daarom is er door comité Bergse Bouwsels een teken- en ontwerpwedstijd uitgeschreven met als thema; ‘t Is voor d’n Optocht!’

Geen optocht maar wel een creatie.

We roepeniedereen, jong en oud, beroeps- of amateur kunstenaars, op om mee te doen aan de teken– ontwerpwedstrijd. ‘Ontwerp een klein of groot onderdeel, een figuur, een groep, een wagen voor de Optocht.’ Kun jij de maatschappij een spiegel voorhouden? Doordachte woordgrappen in beeld plaatsen? Een dubbele laag aanbrengen? Hoe origineler hoe beter. ‘tBergse aspect heeft de voorkeur. Laat je inspireren op het motto: ‘Me bloeie wir op!’ of de komst vande nieuwe Prins Wannes IIIóf de hachelijke situatie van Bergen op Zoom. Je mag er natuurlijk een heeleigen draai aan geven. Als het maar een ontwerp is dateventueel uitgevoerd zou kunnenworden of aan Optocht mee zou kunnen doen. Bij beoordeling doorde optochtjury zal daar ook naar gekeken worden.

Ei alle doede mee!?

Schrijf je in door je naam, leeftijd en idee te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie ga naar onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/bergsebouwsels .

Spelregels

De ontwerpen moeten op zaterdag 30 januari 2021 tussen 10:00 uur en 12:00 uur worden ingeleverd bij Het Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44 te Bergen op Zoom. De ontwerpen moeten daarbij voorzien zijn van de naam en het adres van de ontwerper, het motto en de leeftijdscategorie. De maximale afmetingen van de ontwerpen zijn 50 x 65 cm.

Er zijn diverse leeftijdscategorieën:

T/m 12 jaar

13 t/m 17 jaar

18 jaar en ouder

Prijzen:

Voor de winnaar van elke categorie is er een bronzen veldteken en een geldprijs. 

Voor de tweede en derde prijs in de categorie is er een geldprijs.

De jury van de optocht zal zich over de inzendingen buigen en iedereen krijgt uiterlijk 11 februari bericht.

Over comité Bergse Bouwsels:

Een groep optochtminnende Bergenaren, bouwers, deelnemers, en organisatoren die de handen in elkaar geslagen hebben om tijdens Vastenavend 2021 een tekenwedstrijd en een bouwersexpositie te organiseren.