Kees Spikker zond ons twee berichten:

Kerstpresentjes voor cliënten van de stichting WéViGé

De jaarlijkse Kerst Inn van de stichting Welzijn visueel gehandicapten kan wegens de aangescherpte maatregelen geen doorgang vinden. Het afgelopen jaar zijn verschillende activiteiten gecanceld dat heeft best veel impact gehad. De meeste, alleenstaande, komen nagenoeg niet buiten omdat de begeleiders niet altijd durven komen. Het bestuur heeft diverse organisaties benaderd om een kerstpakket te kunnen samenstellen. Zondag 20 december worden deze afgeleverd bij de cliënten. Dit kan dankzij de medewerking van:

 

Samen in de RegOio MV

-Zorgboerderij De Leemberg

-SDW coppy

-S& L zorg

 

Samen-doen spaardoel

-Berries bloemenshop

- De Zuivelhoeve

 

Stadlander

Titurel, deze maakte mooie kribbetjes.

Sabic Folunteers

 

Virus Hanteert Houdgreep

Sinds begin 2020 heerst het coronavirus en hierover heeft Jan van Wijk een boek geschreven met vele observaties in de maanden maart tot en met november 2020. Op de achterzijde van de omslag staat onder meer dat het coronavirus de wereld in een wurgende houdgreep vast heeft. Elke dag bewijst dit virus de gevaarlijke, hinderlijke en dominante aanwezigheid. Mensen voelen zich in een houdgreep en willen in beweging komen. Maandenlang is de situatie voor velen zeer frustrerend. In de zorg staan helden meer dan eens machteloos, maar toch redden zij mensen. Eenzaamheid slaat toe. Bedrijven vallen om. Mensen verliezen hun baan. Winkels en horecabedrijven sluiten. Tegenslagen stapelen zich op …

Menigeen is het beu om met allerlei regeltjes rekening te houden. Over genomen besluiten ontstaat meer dan gemor. Het is geduld opbrengen en blijven volhouden. Hoelang nog …?

In het boek komen onderwerpen aan bod als: afstand, maatregelen, mondkapjes, zorginstellingen, thuiswerken, scholen, bruiloft, ouderen, kerkbezoek, cultuur, zoenen, Dam, kermissen, eenzaamheid, testen, virologen, vaccins, terrasbezoek, angst, miskleunen en perspectief. De opgenomen teksten kennen kritische noten, hier en daar is sprake van een sarcastische toon. De verwoorde beelden gaan steeds over de periode maart tot en met november 2020. 

Het bijzondere van het boek is, dat de rechterzijde is beschreven met allerlei bijzondere voorvallen. De linkerkant is leeg en hier kunnen de lezers hun eigen bevindingen vermelden. Hierdoor krijgt het boek ook een persoonlijk verhaal van de lezers over deze ongewone tijd. Deze combinatie heeft van het boek tweemaal 64 pagina’s gemaakt. 

Steeds steunt Jan van Wijk met zijn boeken een goed doel. Deze keer gaat de opbrengst naar de Stichting WéViGé, Welzijn Visueel Gehandicapten, te Bergen op Zoom. 

Het boek “virus hanteert houdgreep” is te bestellen bij www.woordliefde.nl  en de prijs is € 8,00 per exemplaar. Deze prijs is inclusief verzending.