Boemklatshuppakeehatseflats, 

De eerste klap is een daalder waard, zeggen ze wel eens. En dat was zeker zo bij de eerste actie van De Nuuwe Pertij. 

In het Vastenavend weekend konden de eerste leden van deze Bergse beweging de Bergse horeca een hart onder de riem steken. Hun lidmaatschapsgeld werd rechtstreeks bij een aantal Bergse kefeekes ingeleverd en als "Pertij-kedooke" ontvingen ze en fleske bier. Het was een gezellig weekend zo. Met volledige inachtneming van de corona richtlijnen werd er zo toch aandacht aan de Bergse horeca gegeven, een sector die het in deze virus-tijden heel lastig heeft. Er waren zelfs leden die meerdere kefeekes bezochten en aldus meerdere malen "lidmaatschapsgeld" betaalden.

Op deze manier werd direct het doel van De Nuuwe Pertij nogmaals onderstreept: het onder de aandacht brengen van al die kefeekes en zaken die het nu hartstikke moeilijk hebben. Hen tonen dat we aan hen denken, en dat we met een klein financieel gebaar hen ook willen ondersteunen. Die nieuwe Bergse politieke wind moge dan wel een geintje zijn, het is wel bewezen dat je met vereende krachten toch je steentje kan bijdragen.

Vrolijke gezichten in barre tijden, zo mag je dit Vastenavend weekend toch wel omschrijven. De Bergse horeca doet van alles om te overleven. Een actie als die van De Nuuwe Pertij werd dan ook bijzonder op prijs gesteld.

'Dit is niet de laatste actie die we ondernemen', maakte het bestuur al direct duidelijk. Het is duidelijk dat er nog veel meer in de pen zit.

Mocht je meer van de onzin en zin van deze nieuwe beweging weten, een die direct na aankondiging al over honderden aanhangers beschikt, neem dan het "Pertij-pregramma" hieronder eens door. Je zult versteld staan.

Wie interesse heeft en zich ook wilt aanmelden, gelieve een mailtje te sturen naar deze site: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's van de Pertij-Leeje die hun kedooke op kwamen halen zijn gemaakt door Bastin van Elzakkers