Na het succes van Supersum in 2019, komt stichting De Vierschaar met een nieuwe productie; Les Miserables.

Oorspronkelijk stond deze productie op de planning voor september 2021, maar vanwege de coronamaatregelen is dit een jaar opgeschoven.

Les Miserables is vooral bekend van de gelijknamige musical, maar dat wordt deze productie niet. “Wat weinig mensen weten is dat er naast Les Miserables de musical, ook diverse film en toneelversies zijn. Speciaal voor De Vierschaar zijn deze stukken bewerkt door Arthur van Broekhoven, Cees van Broekhoven en Rob Boas. Met natuurlijk in de basis het bekende verhaal van Victor Hugo”, aldus Erwin Eggermont, een van de regisseurs van het toneelstuk. “Met de toneelversie kunnen we de ruw- en hardheid van het verhaal extra goed benadrukken in zowel het spel, het decor en in de kleding.”

De voorbereidingen van het stuk zijn in volle gang. De regie is in handen van Arthur van Broekhoven en Erwin Eggermont. De Vierschaar maakt ook deze productie weer gebruik van een grote cast van meer dan 60 spelers.

Over Stichting De Vierschaar

Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar openluchtspektakels in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als historische locaties in Bergen op Zoom centraal. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze spraakmakende producties veel bezoekers van zowel binnen als van ver buiten de regio mogen ontvangen.