De echte motorrijders onder ons, die kennen ze wel; die kleine garagebedrijfjes die van hun passie hun beroep gemaakt hebben.

Mensen die hun vak verstaan en al snel een grote schare klanten hebben. Kleinschalig hoeft immers niet te betekenen dat je in moet boeten op kwaliteit.

Gorsel Motors in Sint Maartensdijk is zo’n bedrijfje. Gedreven door jonge mensen die zich helemaal richten op motoren. Hier kun je terecht voor het onderhoud aan je trouwe tweewieler, of de aanschaf van je eerste, vaak tweedehands, motor. Maar ze helpen je ook bij het hele inkooptraject van die spiksplinternieuwe bike die je altijd al hebt willen hebben.

Ouderwets gezellig, zo kun je dit bedrijf wel noemen. Voor de klanten die wachten, is er een gezellig koffiehoekje. Dat is wel welkom als ik en mijn neef Corné er belanden; met amper vier graden en een winter gure wind is het takke koud. Even opwarmen is dan ook het devies. Maar dat is niet erg als ik met de eigenaar sta te praten: ‘Juist nu is het hartstikke druk, het motorseizoen komt er weer aan hé. Iedereen wil zijn of haar motorfiets klaar hebben om er op uit te trekken.' Ondertussen rondt hij een reparatie af aan een grote Harley Davidson. De bike wordt gestart en er klinkt een donker geluid. Nog even bijstellen en hij glimlacht: ‘Zo, die loopt ook weer lekker, klaar voor de weg.’

‘Weet je, juist op zaterdag ben ik veel bezig met de klanten zelf. Veel komen gewoonweg een bakkie doen, en anderen hebben vragen.’ Het klinkt maar al te bekend. Hoe vaak trok ik er vroeger niet op uit met mijn zwager, om dan even een blik te werpen in een of andere kleinere garage waar allerlei motorrijders samen dromden?  Het is bij Gorsel Motors niet anders. Mijn neef had wat vragen over wat rubbertjes en dus appte hij mij: 'Zullen we even naar Smerdiek rijden?’ Nou ben ik al met een natte vinger te verleiden voor een rondje op mijn Indian, maar even bij een garage die ik niet ken effe binnen neuzen, nou kom maar op. 

 

Motorrijders, het wordt een raar volkje genoemd. Maar dan wel een groep waar die broederlijke amicaliteit heerst. Even over je bike praten, de tochtjes die je ondernomen hebt. En juist dat vind je bij dit soort garages, een samenklontering van gedeelde passie, echte interesse en het uren kunnen praten over motoren. 

Als Corne en ik dan ook door de vrieskou naar huis rijden, heb ik een grote grijns op mijn bakkes.

 

Voor wie die een adres zoekt voor onderhoud en advies:

 

Gorsel Motors

molenstraat 8

4695CK SINT MAARTENSDIJK

Telefoon: 0614310343

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.gorselmotors.nl

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag Gesloten

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 15:00

Zondag Gesloten

Op afspraak eventueel ook in de avonduren geopend.