Volgende week dinsdag en woensdag vinden de jaarlijkse aanmeldavonden plaats voor het Voortgezet Onderwijs in Bergen op Zoom en omstreken.

Groep 8 leerlingen maken dan definitief hun keus voor een middelbare school bekend. Waar dat bij veel scholen digitaal gebeurt, geeft het Mollerlyceum de kinderen de kans op school te komen inschrijven.

Het is een raar schooljaar, voor de basisscholen en middelbare scholen, maar zeker voor groep 8 leerlingen. Veel van het onderwijs hebben ze vanuit huis online moeten volgen, waarbij er weinig tot geen contact was met klasgenootjes. Een lastige tijd; vooral in het laatste jaar op de basisschool. Traditiegetrouw oriënteren groep 8 leerlingen zich in hun laatste schooljaar op een keus voor vervolgonderwijs. Andere jaren werden daar door middelbare scholen open dagen en informatieavonden voor georganiseerd. Zo niet dit jaar; nu vonden deze momenten vooral digitaal plaats.

Het Mollerlyceum is van mening dat alles uit de kast gehaald moet worden om de belangrijke mijlpalen in het leven van een leerling op een passende manier door te laten gaan. “Dat geldt voor onze huidige leerlingen. De diplomering is bijvoorbeeld zo’n bijzonder moment, waar je ook na je schooltijd nog aan terugdenkt. Maar ook de mijlpalen van onze toekomstige leerlingen moeten gevierd worden”, vertelt Frank Looijen, directeur van de school voor havo en vwo in Bergen op Zoom. Zo heeft het Moller de afgelopen maanden de deuren al opengesteld voor geïnteresseerde leerlingen en hun ouders om kennis te komen maken met de school. Tijdens ‘Walk in-woensdagen’ en ‘VIP-vrijdagen’ waren groep 8 leerlingen en hun ouders binnen de geldende RIVM-maatregelen welkom om tijdens een persoonlijke afspraak de sfeer op school te komen proeven. 

Voor groep 8 leerlingen is naast het bezoeken van middelbare scholen, het inschrijven voor een middelbare school ook een belangrijke mijlpaal. Daarom wil de school de toekomstige brugklassers de kans geven op school te komen inschrijven. Looijen: “We hebben al zo veel flexibiliteit gevraagd van alle scholieren in Nederland en er is al zo veel anders dan anders dit jaar, dat wij het erg belangrijk vinden persoonlijk contact te hebben bij de eerste ontmoetingen met onze school. Volgende week is een spannend moment voor de leerlingen; zij melden zich dan voor vier, vijf of zes jaar aan voor een nieuwe school. Ook ouders vinden dit vaak een bijzonder moment en er worden dan ook regelmatig foto’s gemaakt om de inschrijving vast te leggen en te kunnen blijven herinneren. Wij kunnen onze toekomstige brugklassers volgende week dinsdag- en woensdagavond prima op school ontvangen met het in acht nemen van de geldende Corona-maatregelen. Onze docenten kijken er erg naar uit hun nieuwe leerlingen persoonlijk te ontmoeten.”

 

Voor de leerlingen en ouders die de inschrijving toch liever digitaal willen laten plaatsvinden heeft de school hun inschrijfformulier op de website geplaatst. Dit formulier kan nu al ingevuld en per mail ingediend worden. Met die leerlingen en ouders zal de school via een online afspraak dinsdag- of woensdagavond de aanmelding definitief maken.