Frans Hazen , directeur eigenaar van Hotel De Draak ontvouwt met enthousiasme zijn volgende plannen.

Buiten het feit dat hij in 2020 fors heeft geïnvesteerd in De Draak en de voormalige Gouden Leeuw loopt hij alweer met wat plannen rond en die zijn volgens hem spectaculair en zullen het Jubelstadje aan de Schelde nu toch echt landelijk bekendheid geven maar ook ver over de landsgrenzen.

Inspiratie voor dit plan heeft hij vorig jaar opgedaan toen hij in London was om daar te Hotelympia te bezoeken; een beurs voor horeca ondernemers. Toen hij door het centrum van deze prachtige stad liep werd zijn aandacht getrokken door The London Eye en zo zei hij tegen zijn reisgenoot Imad Khalfioui ( restaurant manager van De Draak ) "laten we daar eens gaan kijken Imad , er komt een idee opborrelen".

Zo gezegd, zo gedaan en er is tussen hem en Imad uitgebreid gesproken over dit plan en de haalbaarheid ervan. Dit moet op een mooie plek aan de Binnenschelde komen maar dan niet alleen om rondjes te draaien en vanuit de cabines naar buiten te kijken nee, dat moest anders. 25 Cabines met daarin een tafel en maximaal 8 stoelen, natuurlijk ook 2 cabines voor gasten met een fysieke beperking want die mogen natuurlijk niet vergeten worden. Aan de voet van dit rad staan rechts en links twee uitgifte punten, een voor de maaltijden en een voor de dranken.

Twee dagen van te voren reserveren ( liefst nog wat eerder ) bezetting per cabine minstens 4 personen. Er wordt 1 menu geserveerd waaruit men per persoon tenminste 3 gangen moet kiezen ( gelijktijdig bij reservering ) en ook de drankenkeuze. Inchecken vanaf 17.30 uur tot uiterlijk 17.45 uur ; aan deze tijden wordt strikt de hand gehouden evenals de opgegeven maaltijd en dranken die bij incheck al in de cabine staan. Om 18.00 uur gaat het rad draaien en een omwenteling duurt 20 minuten , genoeg tijd om een ( 1 ) gang te eten.

Met verdere details wilt Hazen ons niet vervelen maar dat het spraakmakend zal worden , daarvoor staat hij garant. Als geboren Bergenaar ziet hij natuurlijk voldoende aanknopingspunten met onze stad ; een reuzenrad past in de kermistraditie van Bergen op Zoom. En de naam ?? kan niet missen bij een fervent Vastenavond liefhebber die hij is en die de harten van elke rechtgeaarde Bergenaar verantwoord sneller zal doen kloppen "HET OOG VAN WANA".