Al veel mensen zijn een kijkje wezen nemen in de beeldentuin van Paula Withagen.

Het is een oase van rust en schoonheid. Het bijzondere karakter van de tuin creëert hoekjes en plekjes waar je de tijd kunt vergeten. Gecombineerd met de fantastische kunst van Paula zelf, wordt dit een magische plek.

In de zomer is dit twee weekenden lang de plek voor een ware ontdekkingsreis. Samen met andere kunstenaars geeft Paula ons namelijk een inkijkje in hun wereld, vol kunstwerken, pareltjes en visuele prikkelingen. Dit zijn de weekenden die je dus niet mag missen:

Vrijdag 9 juli t/m zondag 11 juli

Vrijdag 16 juli t/m zondag 18 juli

Van 11:00 uur tot 17:00 uur

 

Adres:

Daansbergen 48

4661 RG Halsteren

 

Officiële opening:

Zaterdag 10 juli om 15:00 uur door René Hagenaars

 

Deelnemers:

Wouter Goudwaard

Marion van Woudenberg

Marja van Nieuwenhuizen

Yvette Roovers

Annelies van Loenhout

Paula Withagen

 

Info:

0164 683820 of 06 42477351

www.paulawithagen.nl 

 

Overzicht Cv's deelnemende kunstenaars Open Dagen 2021 

 

Marion van Woudenberg – Ethnic Jewellery 

In de jaren 80 heb ik een aantal jaren in Egypte gewoond en in die periode in aanraking gekomen met ‘Bedoeïnen’- kralen. Ik ben er helemaal verliefd op geworden en mij gaan toeleggen op het maken van kettingen met deze bijzondere kralen. Van het een kwam het ander. Intussen komt mijn materiaal uit onder meer India, Nigeria en Mali! Iedere ketting heeft zo zijn eigen verhaal! Een website heb ik niet, maar u kunt mij altijd bellen voor een afspraak! 

Marion van Woudenberg - Ethnic Jewellery, De Blouwel 1, 4761 XX Zevenbergen, Tel. 06- 14979754 of 0168-326123 

Yvette Roovers - Beeldend Kunstenaar 

Yvette is een kunstenaar die zich graag bezig houdt met verschillende disciplines, zoals schilderen, keramiek en textiel. Haar werk wordt vaak omschreven als dromerig, decoratief en doorleefd. Eigenlijk is Yvette voortdurend bezig met het scheppen van een fantasiewereld waarin zij graag zou willen verblijven. 

Marja van Nieuwenhuijzen – Botanische Prints 

Marja woonde 45 jaar in Inuvik in het Noorden van Canada temidden van voornamelijk Inuït en Indianen. Van hen leerde zij verschillende traditionele technieken en zij specialiseerde zich in het werken met kralen. De laatste 15 jaar houdt zij zich vooral bezig met botanisch printen en verven met natuurlijke verfstoffen. Haar artistieke inspiratie vindt zij dan ook hoofdzakelijk in de natuur maar ook in de mensen in haar omgeving. Als ondergrond voor de prints van bladeren en bloemen gebruikt zij papier, leer en textiel zoals katoen, linnen, wol en zijde. Hiervan maakt zij unieke gebruiksvoorwerpen, sjaals en kledingstukken. In 2016 remigreerde Marja naar Nederland en Bergen op Zoom werd haar nieuwe woonplaats. 

Marja van Nieuwenhuijzen, Bloemendaal 37, 4614 CX Bergen op Zoom, 0031-646694328 

Wouter Goudswaard - striptekenaar 

Striptekenaar Wouter Goudswaard (1991) tekent poppetjes. We kunnen er lang of kort over zijn; dat is nu eenmaal wat hij het liefste doet. Natuurlijk verschilt de vorm. Van een cartoon in opdracht tot een stripboek en van enkel een getekend poppetje tot een uitgebreide zoekplaat waar van alles op te zien is. Wouter maakt de strip Ridiculand (2 albums van verschenen), tekent zoekplaten (en puzzels), schrijft scenario's voor de Donald Duck en werkt daarnaast aan allerlei tekeningen in opdracht.

Studio Goudbaard | Strips, cartoons & zoekplaten, www.studiogoudbaard.nl , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-27292125 

Annelies van Loenhout - Glazenier 

Mijn opleiding tot glazenier heb ik gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, 4 jaar Hogere Graad en 2 jaar Specialisatie Graad. Ik begeef mij enerzijds op traditioneel terrein van de Kunstnijverheid zoals het restaureren en ontwerpen van glaspanelen voor het gebruik in interieurs als ook voor het gebruik als architectonisch element. Daarnaast maak ik ook autonome objecten van glas. Deze werken maak ik van zowel glas in lood als van gefuseerd glas. Hierbij wordt de functionaliteit losgelaten. Voor deze objecten kan ik mijn eigen individuele expressie ontwikkelen.

Annelies van Loenhout, Zandgors 5, Bergen op Zoom, 0164-235597/06-18456657, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , www.glasateliervanloenhout.nl  

 

Paula Withagen – Beeldhouwer 

Opleiding: Keramiek en Bronzen Beelden. Daarna een opleiding van 6 jaar in het steenkappen in de Koninklijke Kunstacademie in Antwerpen. Vanuit de ruwe steen, zoeken naar de aanwezige inhoud en zo een harmoniërende vorm te vinden. Meestal zijn het menselijke figuren in een sociale context. Vaak speelt verbondenheid een rol. Tentoonstellingen: In binnen- en buitenland. Deelname aan Symposiums