Nu de Corona nevelen langzaam verdampen, krijgen we weer de mogelijkheden om naar buiten te treden.

Op 23 juli aanstaande, vrijdagavond vanaf 19:00 uur, is Theater Den Enghel te Bergen op Zoom het podium voor een Bergs literair evenement. 

Het belooft een bijzondere avond te worden onder de bezielende leiding van Henk Witjes en de medewerking van de Vlaamse schrijver Marc Kerkhofs en de Bergse schrijver Sonn Franken

Ook Uitgeverij Boekenindustrie heeft haar medewerking toegezegd en zal een literaire duit in het zakje doen.

Wat kunnen we verwachten op deze avond:

 

• Over Poëzie 

• Over Schrijvers en genres

• Over (komische) verklaringen van woorden

• Over de grote thema's

• Over de beslommeringen van het schrijver zijn

• Over het belang van lezen en lezers

• De presentatie van het nieuwste boek van Marc Kerkhofs: Het doek valt

• De presentatie van het nieuwste boek van Sonn Franken: Literaire glibberingen & poëtische trilsels

 

Hiermee wordt het een avond voor een breed publiek. Niet alleen fervente lezers worden bediend, maar juist ook zij die de eerste schreden op het schrijverspad (willen) zetten. 

Daarnaast bieden we specifiek het onderwijs en docenten/leraren met het nieuwe boek van Sonn Franken de nodige aanknopingspunten om studenten te helpen een hernieuwde kennismaking met de Nederlandse taal te laten maken en hen op deze wijze enthousiast te krijgen om zelf meer te gaan lezen, of misschien wel zelf de poging te wagen om eigen woorden aan het papier toe te vertrouwen.

 

En hoe bijzonder ook dat op deze avond twee nieuwe boeken zullen worden gelanceerd?

 

Voor deze avond geldt: gratis entree.

I.v.m. de planning kan het verstandig zijn om tevoren te reserveren via:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vrijdagavond 23 juli 2021

Inloop vanaf 19:00 uur

 

Theater Den Enghel – Grote Markt 19 te Bergen op Zoom (Noord Brabant)

 

Deze avond wordt georganiseerd door:

 

Theater Den Enghel  

Uitgeverij Boekenindustrie  

BrabantseWalinBeeld.nl  

Hostwriters  

 

Over Marc Kerkhofs en zijn boek: Het doek valt

Marc Kerkhofs debuteerde begin 2017 met ‘Verloren tijd’. Later dat jaar verscheen ‘BEET’, een soft-thriller met magisch realistische toets. In 2019 werd de roman ‘Op een na de mooiste’ gepubliceerd. Naast fictie schrijft hij artikelen voor vakbladen en heeft hij samen met Mili van Veegh tekstbureau Hostwriters.. ‘Het doek valt ’ is zijn vierde boek.

Zelf zegt hij dit:

Elk zijn goedendag ... 

Ik ben Marc Kerkhofs, schrijver van boeken, artikelen, reportages. Verhalenlezer en -beoordelaar. Spreker, lid van het Schrijversgilde der lage landen, redacteur en deels vormgever. 

'Inspiratie is een raar beestje. Eigenlijk heeft het wat van een kat: eigenzinnig en wispelturig. Als je een kat roept, komt ze niet. Ben je er niet op bedacht, dan springt ze in je nek. Inspiratie laat zich niet vangen. Ik ga gewoon aan het werk elke dag. Ik heb ondervonden dat wanneer je iets negeert, het vanzelf om aandacht komt hengelen.'

 

Over zijn nieuwe boek:

Wat doe je met een schilderij dat verborgen zit in de muur van je huis? Ronald gaat ermee naar een veilinghuis, tegen de zin van zijn vrouw in. Verborgen dingen zijn slecht nieuws, volgens  haar. Hoe meer bijzonderheden bekend worden omtrent zijn vondst, hoe meer Ronald wenst dat hij het ding nooit gevonden had. Verboden dromen ontwaken en dringen door in verschillende levens, totdat het doek valt.

 

https://www.facebook.com/OmeSonn/videos/2898621363684187 

https://marckerkhofs.be/ 

 

Over Sonn Franken en zijn boek Literaire glibberingen & poëtische trilsels

Sonn debuteerde in 2013 met zijn fantasy boek “De Oversteek”. Behalve fantasy heeft hij thrillers, een oorlogsroman en diverse bundels gedichten en korte verhalen op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij als echte Bergenaar een omvangrijk boek over de Bergse Vastenavend uitgebracht.

Korte verhalen en gedichten zijn inmiddels in meer dan vijftig bundels, websites en magazines te vinden in Europa. Taal is zijn passie. Zelf zegt hij hier over:

Taal is voor mij schoonheid, speelsheid en een oneindig avontuur van dansende woorden die mensen raken. De juiste rangschikking van zinnen, klanken en op elkaar afgestemde woordbeelden die emoties vangen, die de ontvanger een traan ontlokt, het gezicht tot glimlach kneedt en het hart doet zingen.

Het is mijn uitlaatklep om mijn eigen verbazing, emoties en verzonnen wereldbeelden op papier te draperen op een dusdanige manier dat het mijn ziel heelt, me de broodnodige ontspanning biedt en mij mijn eigen toekomstdroom voor houdt.

Ja, taal is mijn penseel om tijd te doen stilstaan en mezelf en mijn lezers te vangen in een wereld die niet de onze is, voordat de waan van de dag ons weer voort haast in onze levenstrein. Aldus is voor mij taal het totaal aan wonderen van het geschreven woord.

Taal is mijn adem als schrijver, het is geworden tot vanzelfsprekendheid die mijn persoon vormt.

 

(Fotograaf: Chris van Klinken)

 

Over zijn nieuwe boek;

 

In dit boek neem ik jullie graag mee in de wereld van het geschreven woord.

Lees hoe woorden zich vormen tot meer dan slechts de verzameling, wat mensen drijft te schrijven en wat stromingen te zeggen hebben.

Om dit alles te ontdekken, duiken we in genres en stromingen, in de gedachtegang van lezers, schrijvers en zelfs uitgevers. We interviewen niet alleen schrijvers, maar ook diverse lezers. We duiken in het Nederlandse vocabulaire en richten ons op specifieke woorden, natuurlijk doen we dat met een knipoog.

Daarbij kan ik het niet laten om mijn belevingen om te zetten in gedichten en deze te combineren met passende foto’s.

Het geschreven woord is een godsgeschenk aan hen die meer van de wereld willen ontdekken, dus ga met mij mee op die ontdekkingsreis.

 

Voor een fraaie trailer van mijn boek: https://www.facebook.com/OmeSonn/videos/861165858171434 

Voor verdere informatie ben ik altijd beschikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 06 247 022 74   of neem hier een kijkje: https://www.bozinbeeld.nl/sonn-in-beeld/13-sonns-hoekje/6568-een-nieuw-boek-en-wat-een-avontuur 

 

Voor eerdere publicaties:

 

Over Henk Witjes: Een romantische filosoof.

Het gesproken en geschreven woord heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven.

Mijn fantasiewereld stond al op zeer jonge leeftijd aan en dat is altijd zo gebleven.

Tijdens mijn veertigjarige loopbaan in het onderwijs heb ik vaak lange dagen gemaakt, maar altijd is er plaats geweest voor creatieve ontspanning. Hetzij als zanger, acteur, tekstschrijver, regisseur, presentator. Het schrijven van gedichten.

In 2015 ben ik gestopt met werken en toen kwam er ruimte om eindelijk te doen wat ik me al lang had voorgenomen. Het schrijven van een boek.

Bij dat ene boek is het niet gebleven. De productie is aardig op gang gekomen.

2017 : roman De idealisten.

2018: roman Tomeloze verwarring. Trailer op de site van uitgeverij Boekenindustrie onder trailers.

2020: verhalenbundel Kruiend ijs. 2 trailers via de links: https://youtu.be/CT_9HTT6E_k.  

                                                                                                    https://youte.be/e7ATMk_xLFs 

Mijn vierde boek ‘Het ontkende principe’ wordt op 2 oktober gepresenteerd tijdens het Bergse cultuurfestival in theater Den Enghel.

 

Wat betekent het schrijverschap voor mij?

Wat versta ik onder taal?

Taal is  een middel om  een relatie op te bouwen met andere mensen via het gesproken en geschreven woord.  Taal is geven en tot je nemen. Uiten en luisteren of andersom. Een andere vorm is lichaamstaal, die vaak het gesproken woord ondersteunt.

 Voor mij is taal vooral elkaar leren begrijpen. Het delen van denkbeelden, het treffend omschrijven van sferen of fysiek voorkomen en dat met anderen delen. Taal is voor mij zingeving.

In mijn ogen probeert een schrijver het leven te treffen met het geschreven woord. Andere mensen aan het denken te zetten, te inspireren en hierdoor een bijdrage te leveren aan een maatschappelijke balans.

Een schrijver realiseert met zijn fantasie een eigen wereld die als spiegel kan dienen voor de maatschappij.   

De auteur kan ook op basis van uitgebreid onderzoek een volledig  realistisch beeld scheppen van onze  leefgemeenschap. Hij dient kritisch vermogen te bezitten met een grote dosis aan relativerend vermogen. Mijn voorkeur gaat dan uit naar humor.

Laat ik mezelf niet in een hokje plaatsen en mijn schrijverschap als volgt verwoorden.

Door mijn eigen wereld te scheppen in mijn fantasie probeer ik het dagelijkse leven  van verschillende kanten te belichten. Hetzij via een gedicht, een verhalenbundel of een roman.

De romans en verhalenbundel zijn pure fictie met spanning, fantasy, humor, filosofische gedachten, maatschappijkritische tendensen en beeldspraak. Sommige verhalen zouden zo maar een column kunnen zijn.

 

Vooral het plezier aan het schrijven is belangrijk voor mij. Het is een drang die niet altijd te reguleren is. Inspiratie  komt op de meest onverwachte momenten op en is meestal een prettige ervaring. Mijn drive is mijn schrijfsels met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen.