Jubilerende Harmonie Kolping’s Zonen brengt verrassende stadswandeling uit  -  ‘Met de muziek mee’

 

Al 150 jaar maken ze muziek, de muzikanten van Harmonie Kolping’s Zonen alias de Sjefkes. De repetitie-avond is sinds jaar en dag op maandag. Maar de locatie van de repetitie veranderde wel. Langs al die locaties heeft de muziekvereniging een bijzondere stadswandeling gemaakt: ‘Met de muziek mee’. “Het is een hele leuke route geworden door de historische binnenstad van Bergen op Zoom. De route staat beschreven in een kleine gids, waar ook vragen te vinden zijn. En daar horen natuurlijk prijzen bij”, vertelt Frans Touw, die het voortouw nam voor dit jubileum-initiatief.

 

Wandelen kan altijd

Bij Schoenmode Den Boer, Zuivelstraat 20 en bij Café de Markies, Steenbergestraat 7 en Dietvorst Feestartikelen, Bosstraat 14 in Bergen op Zoom, zijn de routeboekjes te verkrijgen voor vijf euro (kijk voor meer info op www.harmoniekolpingszonen.nl) . Trek voor de wandeling ruim anderhalf uur uit, dan is er voldoende tijd om ook de vragen te beantwoorden en kans te maken op een prijs uit de prijzenpot.

 

Wist je dat?

In de gids is niet alleen de route te vinden. Er staan ook leuke weetjes vermeld en hier en daar is een beschrijving van de historie te lezen. Weet je wie er tegenwoordig zijn kleren verkoopt op de eerste repetitielocatie van de Sjefkes? Hoe kwamen de Sjefkes in ‘de Ster’ terecht? Maar ook over de Stoelemat, waarom heet die zo? En waar kunnen we de mosterd halen in de stad?

 

Net als vroeger

De Sjefkes zijn niet helemaal onbekend met het organiseren van een stadswandeling. Duizenden Bergenaren hebben leuke herinneringen aan de stadswandeling van Harmonie Kolping’s Zonen op Koninginnedag, die zij in 1990 na 15 jaar voor de laatste keer organiseerde. “Het was een Sjefkes-traditie die we met deze jubileumeditie van de stadswandeling nog eens beleven.”