Michael van Praag en Richard van Hooijdonk sprekers op het Crossborder congres: Benut grensoverschrijdende kansen tijdens de Crossborder bijeenkomsten 

 

Op 23 en 25 november organiseren Zeeland & West-Brabant business in samenwerking met Eures Scheldemond een tweetal congressen over baan- en ondernemerskansen in de Nederlands-Vlaamse grensregio. Het doel van dit congres is op zoek te gaan naar grensoverschrijdende kansen voor werken, rekruteren en ondernemen over de grens en de kansen te ontdekken van beide regio’s. Tijdens het congres is er ruim de mogelijkheid om in gesprek te gaan met werkgevers, werkzoekenden en specialisten in het ondernemen en rekruteren over de grens. Daarnaast hebben we op beide events interessante keynote sprekers. Het evenement is bedoeld voor ondernemers, werkgevers (HR-managers) en werkzoekenden in het grensgebied Zeeland, Noord-Brabant in Nederland en Vlaanderen in België. 

 

Op zoek naar personeel of een baan over de grens? 

Voor, tijdens en/of na afloop van het crossborder congres is het voor werkgevers en werkzoekenden mogelijk om (online) in contact te komen met elkaar. Hiervoor wordt de matchingstool Grensmatch ingezet. Fysieke matchmaking tijdens het congres zelf is afhankelijk van voldoende aanmeldingen van werkzoekenden. Tijdens het evenement zijn er ook specialisten aanwezig op gebied van internationale personeelswerving. 

 

Internationaal ondernemen 

Ontmoet en spar met andere ondernemers die reeds met hun bedrijf in de Nederlandse en Vlaamse actief zijn, en kom in contact met experts in internationaal vestigen. 

 

Keynote sprekers 

Beide congressen kennen een vol programma met inspiratie en kennisdeling op het gebied van regionale ontwikkelingen, ondernemerschap, arbeidsmarkt en trendwatching. Op 23 november vertelt trendwatcher, futurist & internationaal topspreker Richard van Hooijdonk over zijn visie op de toekomst. Op 25 november vertelt spreker en sportbestuurder Michael van Praag vanuit zijn functies bij Ajax, de KNVB en UEFA hoe je, ondanks emoties en tegenstellingen, (grensoverschrijdend) dingen voor elkaar krijgt met veel draagvlak. Op beide events zal De Speld Live de avond voorzien van een prikkelende en energieke nieuwsshow, met een vleugje humor en satire. 

 

Belangrijke informatie aanmelding event 

Dit evenement wordt georganiseerd volgens de richtlijnen met betrekking tot Covid-19, die door de Vlaamse en Nederlandse overheid zijn gesteld. Hierdoor kent het event een maximaal aantal bezoekers per event. Bezoeken van dit event is kosteloos, maar tijdig aanmelden is gewenst. Het evenement op 23 november vindt plaats in het Scheldetheater in Terneuzen. Het congres op 25 november zal plaatsvinden in Het Turfschip in Etten Leur. Meer informatie en kosteloos aanmelden kan via: zeelandbusiness.nl/crossborder-events

 

Programma 23 november 

18.45 – 19.10 Inloop: netwerken 

19.15 – 19.25 Opening door Eures 

19.25 – 19.45 Daan Schalck-North Sea Port 

19.45 – 20.15 De Speld LIVE 

20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1 

21.00 – 21.30 Keynote: Richard van Hooijdonk 

21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2 

 

Programma 25 november 

18.45 – 19.10 Inloop: netwerken 

19.15 – 19.25 Opening door Eures 

19.25 – 19.45 Spreker van Port of Antwerp Bruges 

19.45 – 20.15 De Speld LIVE 

20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1 

21.00 – 21.30 Michael van Praag 

21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2