Café Die Twee en motoren, het hoort bij elkaar.

Zaterdag 16 oktober verzamelen zich al de eerste motoren bij Café Die Twee te Bergen op Zoom. Vanaf 12:00 uur ronken de meest prachtige machines het pleintje op. Het is een divers publiek. Er zijn weliswaar veel Harley's, maar je ziet ook de Japanse motoren en zelfs een Indian.

De Pieperdepiep rit wordt elk jaar georganiseerd, je kunt het haast als afsluiting van het motorseizoen beschouwen. Alhoewel er steeds meer motorrijders hun bike paraat houden voor als er een droge dag is. De opkomst is meer dan behoorlijk dit jaar, er zijn gewoonweg veel motorrijders die met deze tocht mee willen vandaag. Zo zie ik zelfs ook twee man van de Berregse Baaikers. Maar ook een aantal van onze zuiderburen melden zich voor deze gezellige rit.

Op de uitnodiging stond dat je met een volle tank moest arriveren en dat de start om klokslag 13:00 uur zou plaatsvinden. Dat is ook het tijdstip dat alle motoren gestart worden en de buurt zich vult met dat prachtige diepdonkere geluid van de uitlaten. Leuk ook hoe een vader zijn kind heeft meegenomen. Goed warm gekleed zie je de ogen stralen. Dat noem je nou met de paplepel ingieten. Zo ben ik destijds door mijn zwager en zijn vrienden meegenomen, en nu rij ik zelf al bijna 42 jaar motor.

De stoet vertrekt en als ze op een rij voor de stoplichten staan te wachten, valt op hoe indrukwekkend de groep is. Dat belooft een mooie rit te worden als de hemel open breekt en het zonnetje zich meldt. Dat heeft Café Die Twee weer mooi voor elkaar.