Op 2 november organiseert Brabanders en hun Taal weer een online bijeenkomst.

De avond staat in het teken van Dialect & Kunst. Documentairemaker Lubert Priems vertelt over het bijzondere dialectproject Miet dat nu te bezoeken is in het Tongerlohuys in Roosendaal. Schrijver, dichter en cabaretier Jacques van Gerven uit Valkenswaard geeft een kort optreden. En zanger Rensz Gorisse zorgt voor de muzikale omlijsting met liedjes die in het teken staan van het Oosterhouts dialect. Tevens zal Gorisse vertellen over zijn project over muziek voor dementerenden in verzorgingstehuizen. De avond wordt gepresenteerd door Jos Swanenberg.

 

Praktische informatie

• Dinsdag 2 november 2021

• 19:00 - 20:00 (inloop start om 18:50)

• Aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

• Deelname is gratis. Iedereen is welkom!

• De bijeenkomst vindt plaats in Microsoft Teams. Deelnemers krijgen een Teams-link per mail toegestuurd. 

 

Brabanders en hun Taal is een online gemeenschap waarbij iedereen die de Brabantse taal en cultuur een warm hart toedraagt, welkom is en zich thuis kan voelen. De gemeenschap komt samen in de Facebook-groep en tijdens de online bijeenkomsten. Meer informatie over Brabanders en hun Taal vind je op www.erfgoedbrabantacademie.nl/brabanders-en-hun-taal