Organisaties uit de gemeente Bergen op Zoom slaat de handen ineen om te voorkomen dat kerstbomen op straat belanden.

De bomen kunnen ingeleverd worden bij verschillende inzamellocaties. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen!  

Nadat iedereen heeft genoten van de gezellige tijd met een mooi verlichtte kerstboom, gaat uiteindelijk de boom de deur weer uit. Hij gaat de zolder op of terug de grond in. Maar vaak belandt de boom ook op straat. “Kerstbomen die op straat belanden is zwerfafval”, legt Loes Deelstra van Natuurpodium uit. “Je kunt de kerstboom in stukken zagen en in je groencontainer doen. Ook kun je hem afvoeren naar de milieustraat. Of je kunt hem brengen naar één van de inzamelpunten in je eigen wijk! Misschien kun je iemand in je omgeving die het niet lukt, helpen de boom af te voeren. Hoe mooi is het om elkaar te helpen!”, vervolgt Loes.  

Om te voorkomen dat kerstbomen toch op straat belanden, organiseert Natuurpodium samen met de gemeente Bergen op Zoom, Intratuin en Stadlander een wedstrijd voor de jeugd. Hierbij wint elke deelnemer een leuke prijs. Er zijn twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is: ‘Score de meeste kerstbomen!’. Bij elke ingeleverde kerstboom ontvangt de deelnemer een stempel. Degene met de meeste stempels wint. De tweede wedstrijd is: ‘De leukste kerstboom-selfie’. Deze foto wordt gemaakt bij de verzamellocatie. De foto kan ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de stempelkaart kun je inleveren bij of opsturen naar Natuurpodium.

 

De kerstbomen zijn in te leveren op vrijdag 7 januari tussen 13:00 en 16:00 uur op één van de verzamellocaties. Check natuurpodium.nl  voor de locaties. De prijsuitreiking zal door Natuurpodium plaatsvinden bij Intratuin Halsteren. De datum van de uitreiking wordt later bekend gemaakt.