Gemeenteraadsverkiezingen: wat stemt u?

 

Woensdag 16 maart mogen we weer stemmen op een partij naar keuze die ons Bergen op Zoom naar de door ons gewenste stip op de horizon voert. Het is immers tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Weet u al op welke partij u stemt? Het blijft lastig. Ook bij onze lokale politiek lijkt het er regelmatig op dat er met de burger geen of weinig rekening gehouden wordt. Of dat een partij zijn eigen stokpaardjes “voedert” en daarbij voorbij gaat aan het algemeen belang.

Maar weten we eigenlijk wel wat een partij belooft, of dat ze een echte visie hebben? Het wordt dus tijd dat we hen een aantal vragen voorleggen.

Met de antwoorden, die wij als BoZinBeeld.nl integraal zonder redactie zullen weergeven, kunnen we wellicht onze mening vormen. Maar ook kunnen we ze later aan hun beloftes houden. Die worden namelijk nogal eens geschonden als men eenmaal in het pluche zit. Kijk maar naar de soap rondom het onderkomen van de Bergse Vastenavend Bouwers.

Onderstaande tien vragen hebben wij naar alle politiek actieve partijen in de gemeente Bergen op Zoom gestuurd.   Nu wordt het afwachten op hun antwoorden.

 

1. Wat is uw visie voor de gemeente Bergen op Zoom; waar wilt u onze stad hebben over 25 jaar?

2. Covid-19 (corona) lijkt het normale leven nog lang te beïnvloeden. Hoe ziet u dat en welke steun biedt u?

a. Wat betreft de horeca

b. Wat betreft cultuur

c. Wat betreft sporten

d. Wat betreft de ondernemers

e. Wat betreft de scholen

3. De stad Bergen op Zoom zit met een schuldenlast. Wat zijn uw plannen om deze terug te dringen?

4. Hoe kijkt u, met bovenstaande vraag in gedachten, naar Bergs erfgoed, zoals:

a. Bezittingen zoals panden

b. Subsidies aan cultuur

c. De Bergse Vastenavend

d. Investeringen in de toekomst

e. Onderhoud aan de stad

5. De Bergse Vastenavend is één van de onderdelen van de Bergse identiteit en DNA. Beloften vanuit de gemeenteraad hieromtrent zijn eenzijdig geschonden zonder rechtvaardige en correcte onderbouwing. Hoe staat u in heel deze probleemstelling:

a. Heeft u een oplossing voor een onderkomen voor de Bergse bouwers?

b. Wat is voor u de essentie van de Bergse Vastenavend en wat is de waarde?

c. Hoe staat u in het plan voor een Bergse Vastenavend Academie en in hoeverre bent u bereid om hierin te investeren, dan wel daadwerkelijk steun te bieden?

6. Iedere onderneming weet dat het belangrijk kan zijn om te investeren vooraleer men een schuldenlast kan terugbrengen. De Bergse politiek lijkt zich alleen te concentreren in het terugbrengen van de kosten. Wat is uw visie hierin?

7. Bergen op Zoom heeft een regio functie en concurreert hiermee met gemeenten als Roosendaal of onze grote Belgische broer Antwerpen. Wat zijn uw plannen om te voorkomen dat Bergen op Zoom een slapend stadje wordt zonder toekomstperspectieven en waar de jeugd wegtrekt naar andere oorden?

8. Wat zijn de vijf kernpunten van uw partijprogramma?

9. Waarin onderscheidt uw partij zich van de andere partijen?

10. Heeft u nog een onderwerp dat u op de kaart wilt zetten?

 

 

Deze vragen zijn verstuurd naar:

 

• GemeenteBelangen WerknemersPartij (GBWP)   

•VVD

•Lijst Linssen

•D66

• CDA  

•Lokaal Realisme

•PvdA

• Groen Links  

•BsD

• Fractie 50Plus  

•SP

•Samen0164

Belang van Bergen op Zoom