Dit is de winnaar van de Top7x11 Vastenavendliedjes

Een maand lang hebben alle Krabbe in spanning gezeten, welk liedje staat op nummer 1 van de Top7x11. Het is nu bekend, EI LEKKERE DWEIL OE IST is hét Vastenavendliedje van ’t Krabbegat. 

Krabbe konden hun 5 meest favoriete Vastenavendliedjes opgeven. Bijna 800 formulieren zijn ingevuld door de Vastenavendvierders. Alle inzendingen zijn natuurlijk grondig gecontroleerd en extra vaak geteld. Het liedje met de meeste stemmen is: ‘Ei lekkere dweil, oe ist’. Dit lied kon de nummer 2: D’r ga niks bove Berrege voor zich houden. De nummers 3 tot en met 6 zaten erg dichtbij elkaar wat betreft het aantal stemmen, maar toch staat ‘Ei dèèr komt Steketee weer aan’ op het podium. De gehele lijst kan je zien via de website van Mottes Ore, www.mottesore.nl 

Op de laatste plek, nummer 77, staat het allereerste liedje dat door de stichting is uitgebracht. Bijzonder en mooi dat het oudste Vastenavendliedje in de lijst terecht is gekomen. Daarnaast was de top 11 van de lijst nog niet bekend gemaakt, tot nu. Het liedje uit 2014 heeft de eer om op plek 11 te eindigen, ‘k Eb ’t voorjaar in m’n kop. De gehele lijst en meer wordt gepresenteerd in het ‘Mottes Ore Kefee’ op YouTube.

Dit ‘kefee’ is het programma dat op YouTube en ZuidwestTV wordt uitgezonden. Aflevering 1 was op 18 februari online gekomen en zojuist is ook aflevering 2, met daarin de winnaar van de lijst, ook te zien op YouTube. Bij ZuidWestTV zal aflevering 2 morgen (zaterdag 26 februari) worden uitgezonden. In dit programma zal niet alleen de lijst worden gedeeld, maar ook mooie Vastenavendverhalen. De Kefeedouwer zet een leuk cafe in de schijnwerpers, oftewel dat café moet bezocht worden tijdens de Vastenavend.  Er is een quiz en we krijgen muziekles over de oorsprong van de eerste Vastenavendliedjes. En altijd al het Bergse dialect willen leren kennen? Daarvoor komt de Bergse kamer langs. Alles is te vinden via www.mottesore.nl of het YouTube kanaal van Mottes ore

Vergeet maandag 28 februari niet. Dan wordt de gehele Top7x11 op de radio uitgezonden, namelijk bij VastenavendFM. Presentatoren Koen en Joris zijn weer van de partij, samen met Tim Mulders. Ben je aan het werk, even niets aan het doen? Zet dan vanaf 11:11 uur VastenavendFM op.