Opkomst bezoekers positief bevonden

Na een gezellige woensdagmiddag met een drukbezochte workshop, wordt de schildertentoonstelling in het Heemhuis met een goed gevoel afgesloten. De 18 deelnemende amateurschilders kunnen terugkijken op een geslaagde tentoonstelling.  Bezoekers hadden lovende woorden over voor de diverse werken die te bezichtigen waren. Die varieerden van tekeningen van een 15 jarige tot schilderwerken van iemand die de 90 jaren al gepasseerd is. Ook de kwaliteit van de werken werden door velen hoog bevonden. Het aantal bezoekers mag ondanks de voorzichtigheid na de Covid pandemie ook positief genoemd worden. Velen van hen hebben aangegeven welke werken in hun ogen als meest inspirerend werk in aanmerking kwam. 

De uitslag van deze verkiezing is: 1 Irish van Walter Kruf. 2. Ramses van Rien van Loon. 3. Rotterdam van Annie van Hees

De puzzeltocht langs de schilderijen was deze keer een behoorlijk lastige opgave. 5 personen lukte het om hem foutloos op te lossen. Te weten: M. Verbiest, G. Brusselaars, Aagje de Blaaij, Nora van Loon en Susie Pellis. Zij kunnen zaterdag 12 maart tussen 13.00 en 16.00 uur hun prijs op komen halen in het Heemhuis.

De tentoonstelling wordt 12 en 13 maart voortgezet met werken van Piet van de Watering. Dan zijn een 30 tal grote werken te bezichtigen en te koop. De opbrengst hiervan is ten gunste van Heemkundekring Halchtert. Piet wil hier de Heemkundekring een hart onder de riem steken en hoopt hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan het behoud van het heemhuis voor de Heemkundekring. 

Tekst Annie van Hees

Foto's Sjef Franken