Nu het gebouw van Avondvrede aan het Bolwerk in gebruik is genomen als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen, willen de leerlingen van het MollerJuvenaat, het huidige Mollerlyceum en Gymnasium Juvenaat, gezamenlijk hun nieuwe buren welkom heten tijdens een welkomstactiviteit vrijdagmiddag 8 april.

Die middag organiseren de leerlingen van beide scholen meerdere activiteiten om de Oekraïense kinderen zich welkom te laten voelen in Bergen op Zoom. Zo zullen er oud-Hollandse spelletjes gespeeld worden, zijn er schmink- en knutselactiviteiten en kunnen de kinderen proeven van Nederlandse lekkernijen. 

De welkomstactiviteit is de eerste van de vele activiteiten die het MollerJuvenaat organiseert voor de nieuwe buren. Zo zamelen leerlingen ook speelgoed in, welke door de Oekraïense kinderen meegenomen of geleend kan worden. Daarnaast gaan leerlingen van het MollerJuvenaat ook op regelmatige basis voorlezen voor de Oekraïense kinderen in het kader van taalontwikkeling. Met deze activiteiten hopen de leerlingen de kinderen een fijn verblijf aan Bolwerk-Zuid te bieden.