Het is Boekenweek in Nederland en Vlaanderen van 9 t/m 18 april.

Dit is de tijd om een bezoekje te brengen aan een bibliotheek, een van de vele boekenwinkels of gewoonweg eens door al die boekenverkopende websites te browsen. Kijk eens op www.boekenindustrie.nl  , de site van mijn Uitgeverij Boekenindustrie van de familie van Bommel. Je kunt er alles vinden van schrijvers als Henk Witjes, Marc Kerkhofs, Motell Rijnen en nog veel meer.

Of wat dacht je van schrijvers als Albert Hagenaars, Bert Bevers, Fiona Hack, Frans August Brocatus, Cecile Koops, Johan Klein Haneveld, Janneke Bazelmans, Silvia van Gimst en nog veel meer. Want, niet alleen de internationale grote namen hebben jou als lezer iets te bieden, juist lokale talenten verdienen jullie aandacht. Zij immers kunnen je vaak de mooiste verhalen voorschotelen.

Lezen brengt je zoveel rijkdom en plezier. Ze bieden een venster op vreemde onverwachte werelden, op een nieuwe kijk op onze samenleving of brengen je de benodigde portie ontspanning en tijdverdrijf.

Mijn schrijfavontuur begint al aardige vormen te krijgen. Gisteren nog, 9 april 2022, mocht ik mezelf vereerd voelen om, als een van de zestien genomineerden, ontvangen te worden als laureaat in de bibliotheek te Valkenburg bij de proclamatie van de Elly Blom Poëzieprijs 2022. Mijn inzending kwam ook nog eens in de verzamelbundel terecht, samen met schrijvers uit Nederland, België en Duitsland. 

Duitsland, waar mijn oorlogsroman “In de Schaduw van de Waarheid” inmiddels ook is uitgebracht. Datzelfde oorlogsboek wordt momenteel vertaald naar het Engels, waar het dus ook op de Engelstalige markt uitgebracht zal gaan worden. Trouwens, mijn pennenvruchten zijn niet alleen in Nederland, België en Duitsland te koop en verkocht. Er zijn al heel wat landen bijgekomen waar mijn werken te vinden zijn.

Een beetje googlen laat zien waar tot op heden mijn boeken te koop zijn of waar ze gekocht zijn, en dat wordt al een leuk rijtje:

• Canada

• Mexico

• Aruba

• Zweden

• Finland

• Nederland

• België

• Engeland

• Luxemburg

• Duitsland

• Frankrijk

• Spanje

• Italië

• Australië

De lijst van door mij uitgegeven pennenvruchten begint ook al aardig te groeien:

Schrijfwedstrijden, ik mag er graag aan mee doen. Ze prikkelen me en zetten me aan tot nieuwe avonturen en uitdagingen. Ik mag me gelukkig prijzen dat heel wat van mijn inzendingen in internationale bundels zijn geraakt, of de weg naar websites en magazines hebben gevonden. Zo groeit mijn naam als schrijver, iets waarmee ik me bijzonder vereerd voel. Evenzo vereerd ben ik met de vele mooie (vaak 5 sterren) recensies die ik ontvangen heb, de dankbare berichtjes van lezers of het feit dat Prinses Margriet mijn oorlogsroman in ontvangst heeft genomen. Enfin, ik kan al veel mijlpalen benoemen; ik heb ze hier onder voor jullie in kaart gebracht. Het overzicht inspireert me en zet me aan tot een volgende pennenvrucht. 

Dus, tot slot, het is dus Boekenweek 2022. Misschien dat het jullie aanzet om een boek op te pakken en te lezen. Daarbij zou ik jullie willen vragen om eens wat verder te kijken dan de Harry Potter Boeken of bekende thrillers van de hand van een Stephen King of zo. Zoek eens naar die meer onbekende schrijvers, wellicht in je eigen regio? Ook die avonturenreis kan je namelijk veel ontspanning en plezier opleveren. 

Maar mijn voornaamste vraag is: pak een boek op en verdrink in de meest mooie avonturen of belevingen en het belangrijkste is: geniet van een boek of bundel. Veel leesplezier toegewenst 😉