Een spannend verhaal voor jonge speurneuzen.

Goes – Dit tweede deel over Kabouter Speurneus en zijn vriend Vlieg is niet alleen spannend, maar ook leerzaam. Natuurliefhebbers leren er alles over het leven van de koekoek, de eksters en vele andere dieren die in het Wilde Bos voorkomen. De illustraties van Lydia Klop-Steendijk uit Kortgene brengen het verhaal tot leven. Vanaf 7+ om zelf te lezen. Vanaf 5+ om voor te lezen. 

Flaptekst

Moeder Ekster ziet dat mevrouw Heggenmus op haar eieren zit. Het zijn er vier en hebben een knal blauwgroene kleur. Ze ziet hoe de heggenmus zich in het nest steeds verplaatst. Ze staat op en gaat weer zitten. Alsof ze haar draai niet kan vinden. ‘Zit je niet lekker op je nest?’ vraagt moeder Ekster, terwijl ze naar beneden vliegt. ‘Nee, helemaal niet,’ moppert mevrouw Heggenmus. ‘Mijn eitjes pasten prima onder mij. Nu voelt het alsof iemand een steen in mijn nest heeft gelegd.’

Mevrouw Heggenmus blijkt niet de enige te zijn bij wie een vreemd ei in het nest ligt. Welke vogel doet zoiets? Hoe komt het dat Samantha Sperwer de eksters heeft lastiggevallen? En maken de broertjes Freddy en Eddy het weer goed met elkaar? Kabouter Speurneus krabt onder zijn puntmuts op zijn hoofd. Een ding weet hij heel zeker. Dit wordt een spannend avontuur!

Over de auteur

Fiona Hack woont in Goes en werkt als fysiotherapeut in West Zeeuws - Vlaanderen. Ze wandelt graag met haar hondje door het Zeeuwse landschap. Deze wandelingen waar ze veel vogels, roofvogels, konijnen, hazen en andere dieren tegenkomt zijn een bron van inspiratie voor haar.

‘Het schrijven voor kinderen is fijn omdat ik mijn fantasie volop kan gebruiken. Wel moeten de feiten kloppen. Zo heb ik voor dit verhaal gesprekken gehad met een eksterkenner uit Limburg en is op verschillende andere manieren research gedaan. Zo is het verhaal niet alleen spannend, maar ook leerzaam.’

Bibliografie

De wonderparaplu (Ambilicious 2020)

Kabouter Speurneus de zaak van het verdwenen huisje (GodijnPublishing 2018)

Allard en de magische zuurstok (GodijnPublishing 2017)

Nadja en Najib (GodijnPublishing 2016)

Korte verhalen in diverse bundels

Columns in Rondje West

Diverse toneelstukken en hoorspel

 

Bestelgegevens

 

ISBN 978-94-93275-22-5, 156 pagina’s.

Te bestellen bij de uitgever of Bol.Com. Zie link:

 

Kabouter Speurneus, Fiona Hack | Ambicious (ambilicious.nl)