Hij is geboren op 7 april 1955 te Bergen op Zoom: Albert Hagenaars. Behalve wereldreiziger/burger, Bourgondiër, Bergenaar, is Albert vooral schrijver.

Al jaren behoort hij tot een van de vooraanstaande Nederlandstalige dichters.  

Afgelopen zaterdag 14 mei, presenteerde hij zijn nieuwe poëzie bundel ‘Pelgrimsgrond”, een bundel waarop de kenners al lang gewacht hadden. Immers, het was alweer zo’n tien jaren geleden dat Albert zijn laatste pennenvrucht uitbracht.

Gallery “Lukisan” in de Moeregrebstraat te Begrne op Zoom vormde het toneel waar de presentatie plaatsvond. Met een heuse opgebouwde tribune en extra aangerukte krukken was deze locatie opgewassen tegen de massale opkomst. Vrienden, familie en liefhebbers waren graag aanwezig en laafden zich aan een keur aan sprekers. Natuurlijk kwam de rijke cultuur van Indonesië, het tweede moederland van Albert, ruimschoots aan bod. Zulks niet alleen in het werk van Albert zelf, maar zeker ook in de uitingen van de sprekers.

Langzaamaan werd gewerkt naar het hoogtepunt toen uitgeverij De Knipscheer het eerste exemplaar aan Albert overhandigde. Daarna kon het publiek een bundel bemachtigen en deze laten signeren door de schrijver zelf. Albert had zich terdege voorbereid en zo kreeg eenieder een unieke persoonlijke opgetekende boodschap. 

Deze mooie rustgevende locatie, gehuld in de aangenaam zon beschenen deken, droeg bij aan een bijzonder geslaagde lancering van ‘Pelgrimsgrond”.