Vanaf 9 t/m 28 augustus is de  tentoonstelling “Oost West Thuis Best” te bezichtigen in het Markiezenhofmuseum met recent werk van de Bergse schilder Mart Franken.

Dit is wat de Bergse kunstenaar er over heeft te zeggen: ‘Het zijn grote doeken geworden van mensen met een “vluchteling verleden” Bij de expositie verschijnt ook een catalogus, waar buitenom de schilderijen ook het verhaal van de geportretteerde te lezen is.’

Dit is weer een mijlpaal op het artistieke pad van Mart: ‘Ben trots om met deze serie in het Markiezenhof te kunnen exposeren. Dit wordt de tweede keer dat ik een solo expositie krijg in het Markiezenhof.

De kenner weet dat Mart al vaker met een solo expositie in een museum te bewonderen was;  zoals onder andere  in het Van Gogh huis in Zundert en Van Lien museum te Fijnaart.

‘Veel van m’n werk heeft een sociaal karakter:  Zo schilderde ik 423 portretten van bewoners van het ABG/Moermont onder de titel: “Ieder zn Eigen Gezicht”.  Ook schilderde ik 25 zorgmedewerkers in het 1 e Coronajaar onder de titel: “Echte Helden Zie Je Zelden” als hommage aan hun gedrevenheid.’ 

In de nabije toekomst probeert men de tentoonstelling “Oost West Thuis Best “ook op andere plaatsen onder te brengen